بسمله، شکر و سپاس و ستایش مر معبودی را که از جمله مخلوقات خود انسان را برگزید و اشرف خلائق گردانید و از گمراهی و ضلالت بهدایت آورد و بنور معرفت خود دل ایشان منور گردانید. اما بعد بدان که بعضی از اخوان دین و طالبان راه یقین چنین التماس کردند که رساله شریفه موسومه به جعفریه را که از تصنیف و تالیف شیخ الاسلام و المسلمین. وحید عصره و فرید دهره مد ظله العالی علی بن عبدالعالی است... بپارسی ترجمه نویسد که تا عام و خاص... از او مستفید شوند هرچند که این فقیر حقیر کم بضاعت را استحقاق این امر خطیر نبود بنابر مبلغه و الحاح ایشان... باید دانست که این رساله مذکوره مرتب است بر مقدمه و بابی چند و خاتمه... .
متن يادداشت
انجام نسخه حاضر: ... و بسکینه و وقار رود یعنی آرامیده و ذکر خدای گوید و غسل سنه است و بدن را پاک کردن و خوشبوی ساختن - و جامه (کلمه اخیر راده صفحه بعد است که در نسخه موجود نیست).
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
رساله جعفریه از نورالدین شیخ علی بن عبدالعالی کرکی ( -۹۴۰ق.) است. ترجمه حاضر از حسن بن عبدالغفار از معاصران یا شاگردان اوست و در زندگی او نوشته.
متن يادداشت
دیباچه کرکی در این ترجمه نیامده و مترجم خود دیباچهای بر آن نویسد و گوید: «به التماس بعضی از اخوان مومنین این ترجمه را پرداخته است».
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
تاریخ کتابت و نام کاتب تراشیده شده اما تاریخ هنوز خوانده میشود.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
عناوین به شنگرف.
متن يادداشت
سمرقندی شکری ضخیم.
متن يادداشت
تیماجی که عطف آن با تیماج قرمز روش سجاف شده.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
(نسخه حاضر ناقص است و چند برگ از آخر ترجمه خاتمه جعفریه را فاقد است و پیداست که کاتب نوشته بوده و بعدها ساقط گردیده است).
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلد پنجم، صفحه ۴۱۲۷-۴۱۲۹.
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
نک: ذریعه، ۴/ ۹۴ و ۵-۱۱۱؛ الهیات، ۲۸.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
ترجمه جعفریه به فارسی روان و سلیس و کاملا با متن مطابق است جز در چند مورد که جملاتی در توضیح مطلب بر اصل عربی افزوده. در کتابخانه الهیات نسخهای هست که تاریخ کتابت آن ۱۰۸۳ق. و به خط نستعلیق علیاکبر بن شمسالدین کدهبونی است و (به نوشته فهرست) مولف آن حسن بن عبدالغفار یاد شده است.