از: نظامالدین احمد بن تاجالدین علی غفاری مازندرانی
نام عام مواد
[ نسخه خطی]
وضعیت نشر و پخش و غیره
نام ناشر، پخش کننده و غيره
: کاتب: نظامالدین احمدبن تاجالدین علی غفاری مازندرانی
تاریخ نشرو بخش و غیره
، تاریخ کتابت: ۱۰۴۸ق.
مشخصات ظاهری
ابعاد
؛۱۴*۲۴سم. ۲۸۴گ. سطور مورب.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
سید محمد نجفی، از سر کوی تو آلوده بهتان رفتم - عصمت آوردم و تر دامن عصیان رفتم.
متن يادداشت
قصه مشت و درفش است بهجران زد و خورد - با اخل چند توان دست و گریبان بودن.
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
فهرست اسامی کسانی که به خط خود مطالب و اشعاری نوشتهاند: محمدامین گیلانی، عماد المراسکی در ۱۰۰۳ق.، محمدقاسم بن حافظ علی ، محمد مقیم لاهیجانی، محمدقاسم غفاری، قاسم بن شیخ خضر متولی، سعیدالدین محمد حموی، اسماعیل پازواری۷ افضل موسوی، زندی، روحالدین خواجه مازندرانی، مسیح بن خضر طبیب لاهیجانی، محمدافضل بن محمدعلی، محمدرفیع بن حکیم ابوالقاسم طبیب لاهیجانی، محمدبن عبدالکریم حسنی، احمد حسینی جانبازخان، عبدالعظیم بن عباس حسنی مازندری، عبدالحسین بن عبدالعلی بارفروشدهی مازندرانی در ۱۰۳۶ق.، شمساء شفیعی مازندری، روحی کجوری، محمدحسین سلیمی، محمد نقی.
متن يادداشت
در صفحه ۳۸۲ تاریخ ۱۰۴۸ق. دیده میشود ولی پیداست که این جنگ در تاریخهای مختلف کتابت شده است و برخی از مطالب آن به خط و امضای دیگران است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نستعلیق.
متن يادداشت
تیماج زیتونی.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
مالک قبلی نسخه (مرحوم باستانی راد) فهرستی از مطالب این جنگ را در برگی به نسخه ملحق کرده و در آن چنین آورده است: فهرست شعرایی که نام و اثرشان فقط در این مجموعه آمده است: سیدمحمد نجفی، فضلی، یمینی سمنانی، قادری، غیرتی همدانی، میرزا محمدجعفر آصف، بیاضی استرآبادی، مسیح طبیب، میرزا محمد شریف، منصور شیرازی، قایمی مازندرانی و خلیل قزوینی.
یادداشتهای مربوط به کتابنامه ، واژه نامه و نمایه های داخل اثر
متن يادداشت
مطالب و نامههای پادشاهان که منحصرا در این مجموعه هست: مکاتبه امیرخسرو دهلوی با شعبان باوردی راجع به مدح و ذم رباعیات ملا سحامی - رباعیات مومن حسین یزدی - انشاء خلیل قزوینی در تعریف نقاش و کار او در کتابخانه ذوالفقار خان - تاریخ مختصر شیعه - نامه شاه عباس به سلطان مراد به وسیله سیدی بیک ایشک آغاسی در باب خان احمد - نامه شاه عباس به شریف مکه با انشاء شیخ بهایی - منشئات محمدطاهر بسطامی - رباعیات خلیل قزوینی - شبستان خیال فتاحی - فرمان شاه عباس به نام سراجالدین قاسم بیک سپهسالار مازندران - فرمان و فتحنامه بغداد - نامه شهابالدین سهروردی به فرزندش - ثلاثیات حکمای متقدمین. به جز مطالب مذکور، فوایدی دیگر در این جنگ به چشم میخورد، از جمله: دستورالعمل اخلاقی از شهید اول که از روی خط فرزند شهید اول نقل کرده است و نیز نامه میرزا ابراهیم همدانی به شیخ بهایی.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
مجموعهای است شامل مطالب علمی برگرفته از کتابهای مختلف، اشعاری از شعرای معاصر مولف که نام برخی از آنها در تذکرهها نیامده، نامههای پادشاهان و رسالهها و منشئات و یادداشتهایی که عدهای از بزرگان به یادگار و به خط خود در این جنگ نگاشتهاند.