عنوان فارسی: پایه نظری و الگوی هیجانات مثبت از دیدگاه اسلام (عنوان عربی: الأساس النظری و نموذج الانفعالات الایجابیة من وجهة نظر الإسلام)
نام نخستين پديدآور
پسندیده عباس, گلزاری محمود, مسعودی عبدالهادی
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
هدف این پژوهش آن بود که تئوری هیجانات مثبت از دیدگاه اسلام را بررسی نماید. پرسش های اساسی عبارت بود از اینکه:1. کارکرد هیجانات مثبت چیست؟ 2. الگوی هیجانات مثبت کدامند؟ روش پژوهش، کتابخانه ای است که پس از شناسایی و استخراج مفاهیم مربوطه از متون اسلامی، به تحلیل محتوای آن پرداخته شد. نتایج نشان داد که هیجانات مثبت موجب «بسط برانگیختگی توانمندی» می شوند؛ روان انسان را از انقباض خارج کرده و گسترش می دهند؛ انسان را از خمودی خارج ساخته و برانگیخته می کنند؛ و ناتوانی را از بین برده و انسان را برای انجام امور، آماده و توانمند می سازد. الگوی هیجانات مثبت از دیدگاه اسلام سه ویژگی دارد: 1. همه ابعاد مادی و معنوی انسان را شامل می شود؛ 2. باید متوازن بوده و هر کدام از ابعاد، هیجان مناسب خود را داشته باشند و 3. نباید پیامد منفی داشته باشند وگرنه نتیجه معکوس خواهند داد.
موضوع (اسم عام یاعبارت اسمی عام)
عنصر شناسه ای
لذت;روانشناسی اسلامی;هیجانات مثبت;سرور;الگوی هیجانات;الإنفعالات الإیجابیة;السرور;علم نفس الإسلامی;نموذج الانفعالات;اللذة;نشاط;البهجة;