جلد اول: بخش نخست از جلد اول آن را ميتوان به نوعي، بخشي از يك دايرهالمعارف تخصصي ارتباطات دانست كه هر فصل آن، دربرگيرندة معنا و كاركرد جامع و مبسوط «ارتباطات» از ديد يكي از بزرگان تاريخساز اين علم است كه در خلق و پرورش يكي از رويكردهاي موجود به ارتباطات نقش كليدي ايفا كرده است. بخش دوم نيز با پرداختن به جوانب مختلف دانش «نشانهشناسي» شناخت ريشهاي نسبت به اين حوزه را كه امروزه به طور فراگير در بيشتر زمينههاي علوم اجتماعي و بلكه علوم انساني حضوري پيشرونده يافته است، به ارمغان ميآورد.
متن يادداشت
جلد دوم: جلد دوم از اين مجموعه، مشتمل مقالاتي است كه هرچند در نگاه اول بيپيوند به نظر ميآيند اما با اندكي توجه، ميتوان دريافت كه نويسنده با اشرافي كه در نگاه اول مستتر مينمايد هوشمندانه توانسته است با ريسماني تاريخي و موضوعي كنجهاي مختلف سپهري يكسان را گزينش و در كنار يكديگر به سرانجامي خوشايند منتهي كند؛ فصولي كه مباحثي از چيستي زبان تا فلسفة ارتباط و معنا را از مناظري گونهگون، از ساختارگرايي تا پساساختارگرايي، پوشش ميدهند. به تصريح كتاب اين مجموعه هرچند در نگاه اول ديرياب به نظر ميآيد، اما همچنان ميتواند بينايي قابل اتكا براي خوانندگاني علاقهمند به زبانشناسي، نشانهشناسي و معناشناسي باشد.
متن يادداشت
جلد سوم: بخش اول از جلد سوم اين مجموعه به رويكردهاي مختلف نظرية متن و ژانر و بخش دوم آن به روابط قدرت، ايدئولوژي و گفتمان اختصاص يافته است. با وجود اين كل كتاب به يك مسالة خاص ميپردازد و آن دقت در روابطي از قدرت، گفتمان و رسانههاست كه بدون دارا بودن ابزار نگرش انتقادي، ناشناخته باقي خواهند ماند. به تصريح كتاب، قدرت براي حفظ وضع موجود نيازمند جلب موافقت گروههاست و بنابراين بايد فضاي گفتماني جامعه را كنترل و هدايت نمايد تا ايدئولوژي حمايتكننده- و گاهي مخالف ـ وضع موجود به عنوان يك روش شناخت درست جهان پذيرفته شود و اين كار از طريق سازوكارهاي معناشناختي حاصل از بازنماييهاي متني در رسانهها عملي ميشود.
متن يادداشت
جلد چهارم: جلد چهارم از مجموعة «نظريههاي ارتباطات» از چهار بخش تشكيل شده است. دو بخش پاياني شامل مجموعههايي دربارة دو مسئلة ضروري براي نظرية ارتباطات است: رابطة ارتباطات با شناخت و نقش ارتباطات در جهاني شدن. دو بخشي كه پيش از اينها آمده به مسالة فرايند خوانش و رابطة مخاطب با رسانههاي خاص اختصاص دارد كه خصوصا در 20 سال گذشته سر زبانها افتاده است، اما به نحوي از همان آغاز با نظرية ارتباطات همراه بودهاند.
موضوع (اسم عام یاعبارت اسمی عام)
موضوع مستند نشده
ارتباط -- فلسفه
موضوع مستند نشده
Philosophy -- Communication
رده بندی کنگره
شماره رده
P
۹۰
نشانه اثر
/
ک
۲،
ن
۶ ۱۳۸۷
نام شخص به منزله سر شناسه - (مسئولیت معنوی درجه اول )