... فقوله ما یستحقها بدل من الماهیات و کل شی هالک الا وجهه الحمد علی ما هدانا من سبیله و اولانا من تفضیله.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
تیماج قرمز بدون مقوا.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
بر پشت نخستین برگ نسخه این یادداشت دیده می شود: «این نسخه متعلق به کتابخانه میرزا علی اکبر خان مستوفی بوده» و روی دو برگ اضافی آخر نسخه متن فص ۵۵- ۶۵ به خط علی اکبر حسینی فراهانی نوشته و برخی از آنها تفسیر شده برگ ۱ -۴۱ نسخه از قرن ۱۲ ق و کاغذ آن ضخیم است از گ ۴۲ تا ۵۹ نونویس است و گویا به خط مستوفی فراهانی مالک نسخه است. کاغذ قسمت اخیر نازک و به قطع کوچک تر از برگ های اصلی نسخه است، در قسمت اصلی نسخه، متن عبارات فصوص و به قلم قرمز است.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
شام غازانی یا شنب غازانی از دوانی اجازه داشته و این کتاب خود را به نام سلطان یعقوب بهادر خان کرده.صاحب ذریعه امیر اسماعیل مولف این شرح را نخست از شاگردان فارابی دانسته و در آخر تصریح کرده که این شرح را برای سلطان یعقوب بهادر خان تألیف کرد. به نوشته فهرست فاضلیه، برخی این شرح را از آن دوانی استاد غازانی دانسته اند و به نوشته ذریعه در کتابخانه راغب پاشا و اردوبادی نسخه این شرح موجود است. در دانشگاه از جلال استرآبادی شاگرد دیگر دوانی نیز شرحی بر فصوص یاد شده ولی مدرکی ندارد.
متن يادداشت
این نسخه از روی نسخه ای که در ۹۰۱ ق از خط مولف رونویس شده بوده و کاتب آن نسخه که ابو القاسم نام داشته و در پایان نسخه رقم کرده: « الحمد لله الذی وفق لاتمام هذا الکتاب... علی ید اضعف الطلاب ابوالقاسم من خط مولفه الکامل قدوه العلماء. معجز آل یلسین الذی لم یر مثله عین باصره... سید السادات سید اسماعیل الحسینی الغازانی سلمه الله فی الدارین... فی تاریخ عشرین رجب سنته احدی و تسعمأه».