/ از: مترجم شمسالدین محمد بن خاتون عاملی عیناثی معروف به ابن خاتون (ق ۱۱ ق. )
وضعیت نشر و پخش و غیره
نام ناشر، پخش کننده و غيره
: محمد رفیع.
تاریخ نشرو بخش و غیره
؛ ۱۰۸۲ ق.
مشخصات ظاهری
ابعاد
؛ ۱۶* ۵/ ۲۸ سم. ۵۲۳ ص. ۲۰ س.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
آغاز، انجام، انجامه
3
متن يادداشت
از تو حدیث معرفت را تبیین... .
متن يادداشت
... ولی الخیر و ملهم الصواب و بیده مفاتیح الابواب.
متن يادداشت
قد تمت الکتاب فی یوم السبت رابع شهر رجب سنه ۱۰۸۲ اثنی شمانین الف (؟) کتبه العبد الفقیر الحقیر المذنب الراجی محمد رفیع... .
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ تعلیق خوش.
متن يادداشت
اصفهانی سفید نازک اهار مهره دار.
متن يادداشت
میشن زرشکی.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
عناوین به همان خط به سرخی نوشته شده و عبارات تازی را به خط نسخ نوشته اند صحیفه اول و دوم جدول پنج خطی از طلا و لاجورد و مرکب سیاه و صحایف دیگر جدول دو خطی از لاجورد و شنگرف دارد.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست، مجلد چهارم، صفحه ۲۸۴۵ - ۲۸۴۶
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
مولف از بزرگان علمای شیعه مقیم حیدرآباد هندوستان بوده. نخست در اصفهان می زیسته و جزو شاگردان شیخ بهایی بوده و در رمضان ۱۰۲۹ ق اجازه روایت کتاب اربعین تألیف وی را گرفته و سپس به هند رفته و تا پایان زندگی در ان سرزمین زیسته است و کتاب اربعین را به فارسی ترجمه کرده و شرحی بر ان نوشته که به نام شرح اربعین ابن خاتون معروف است و چون این شرح و ترجمه را به نام سلطان قطب شله از سلسله قطب شاهی هندوستان که در گلکنده حکمرانی داشته و پایتخت شان حیدرآباد بوده است پرداخته، نام ان را ترجمه قطب شاهی گذاشته است. در همه نسخه های این کتاب نام این پادشاه ابوالنصر سلطان محمد قطب شاه امده است و ظاهرآ مراد از مولف همان محمد قلی قطب شاهی پنجمین پادشاه این سلسله است که از ۹۸۹ تا ۱۰۲۰ ق پادشاهی کرده و مولف کتاب دیگر خود را که کتاب امامت او باشد و نسخه ای از ان در این کتابخانه هست به نام پسرش عبدالله قطب شاه ( نک: ۱۰۲۰ - ۱۰۹۸ ق) نوشته است. مولف جز این کتاب مولفات دیگر دارد از ان جمله حواشی فارسی بر جامع عباسی که برهان تبریزی در اواخر سال ۱۰۵۴ ق انها را جمع کرده و دیگر رساله فی جواب رساله الغز البهائیه. از این کتاب نسخه دیگری هم در این کتابخانه است که در مجلد دوم انتشارات کتابخانه ص ۱۲ - ۱۳ شرح ان رفته و دو بار در بمبئی در ۱۳۰۹ ق و در طهران در ۱۳۱۰ ق چاپ شده است.