اسماعیل بن محمدجعفر بن علی همت خسروشاهی الاصل بایرامی المسکن.
تاریخ نشرو بخش و غیره
پنجشنبه ۲۶ ذیحجه ۱۳۱۲ق.
مشخصات ظاهری
ابعاد
۱۷*۱۲سم. ۹۴۶ص. ۱۵س.
يادداشت کلی
متن يادداشت
این اثر در ۱۳۰۵ق به خواش عدهای از دوستان مولف و در عهد سلطنت ناصرالدین شاه که در مقدمه از وی یاد شده تالیف شده و گویا فراغت از تالیف ۱۳۱۲ق. باشد.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
دیباچه کتاب، عالم و خالق بنی نوع آدم مخلوقاترا از عدم بوجود آورده و از میان ایشان بنی نوع بشر را پسنیده و بایشان شرافت بسیار...
متن يادداشت
حقیر بهمین مقدار اختصار اکتفا نموده دیگر متعرض اطناب نشد... الانسان محل النسیان تمت کتاب بعون الملک المنان فی العاشر فی شهر رمضان... السادات الزکیه سنه ۱۳۱۲ق.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
عناوین در بالای صفحات تحریر شده.
متن يادداشت
تیماج قهوهای.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
در روی برگ اول یادداشتهایی است از جمله یادداشتهای ذیل: «وفات مولف مرحوم طاب ثراه ۲۲ محرم ۱۳۱۶ق. روز جمعه آخر ساعت آن در بالای منبر در اثنای موعظه در مسجد دیزج طیب الله رمسه و در این اوقات داعی در نجف اشرف مشغول به تحصیل بودم انا الاحقر محمدباقر الموسوی». و یادداشت دیگر درباره این کتاب از فرزند مولف: «این کتاب شریف مناسب بر عوام ساده لوح مسمی بزبده العقاید از مرحوم والد طاب ثراه آقای حاجی میرهاشم سیخالاسلام قصبه خسروشاه که به جهت ابتلاء بپاره فوته؟ کشفیه و غلات از توابع و پیروان احسایی و کرمانی و رشتی بقیم آورده و از کلمات علماء اعلام فرقه ناجیه مذهب جعفریه جمع و ملخص فرمود و بطرزی صحیح و جمیل نوشته و برای عوام خیلی کارساز است واز دیباچه او یک صفحه افتاده تلف شده که اسم مولف در آن ثبت بوده... و انا الاحقر محمدباقر بن هاشم الموسوی فی غره شهرحج ۱۳۵۷ق.» و نیز یادداشتی گویا ناتمام مبنی بر فوت سیدباقر موسوی خسروشاهی در بلده خسروشاه روز یکشنبه نزدیک غروب در ۹ شعبان.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
مولف در مقدمه میگوید: «در اوایل سن پنجاه و پنج شروع نمودم به تحریر این رساله که مشتمل است بر اصول دین در عقیده موحدین و چند مسئله مختلفه میان علماء شیخیه و متشرعین و کشف اعتقادات باطله و بیان دلایلات لاطائله از ارباب ادیان و ملل متکاثره و عاطله...».
متن يادداشت
مشتمل بر مقدمه و شش باب و خاتمه. مقدمه در وجوب اصل معرفت و تحصیل آن. باب اول در اثبات صانع و صفات وی، دوم در توحید، سوم عدل، چهارم نبوت مطلقه، پنجم اثبات امامت، ششم در میعاد و اثبات آن.