نسخه حاضر در کتابخانه ملی، كتابخانه آستان حضرت عبدالعظيم حسنى (ع)، كتابخانه مدرسه عالی شهيد مطهری (ره)، كتابخانه مجلس شورای اسلامى موجود است.
نسخه چاپی و خطی در کتابخانه آستان موجود است.
آغاز: بسمالله ... الحمدلله الذی لا یعلم خیر عباده سواه و من استخاره هذا و من استشاره کفه و من استجاره ... و بعد مستمد فیوض قدسی محمدباقر مجلسی عفی الله عن سیئاته و حشره مع موالیه و ...
انجام: ... و با توزع بال و تشتت آحوال و وفور اشغال در چند شب از ماه مبارك رمضان سنة هزار و صد و چهار هجرى نوشته شد والحمدللّه آولاو آخرا والصلوة على سيدالمرسلين محمد و عترته المقدسين و لعنة اللّه على اعدائهم اجمعين.
نوع کاغذ:
نوع خط:
نوع جلد:
تزئینات جلد:
تزئینات نسخه:
فرنگی. (۳۲۲)
نسخ تحریری.
جلد مقوایی با روکش تیماج عنابی. (۳۲۲)
جدول کشی ضربی (۳۲۲)
دارای سرلوح منقش به گل و بوته - حاشیه های کتاب که دارای دو خط است. (جدول مضاعف و کمنداندازی)
در حاشیه تصحیح صورت گرفته با اختصار (ص) می باشد
در حاشیه کلمات و عبارات جا افتاده متن نوشته شده است.
حواشی با نشان«ح ل» است.
دارای یادداشت تملک با مضمون " بسمالله ... مالک هذا المملوک مالک الملوک و انا العبد الفانی محمد بن حسن الطهرانی السنکلجی غفر ... و کان تحریر ذلک فی ۲۵ شهر شوال المکرم ۱۳۵۱" روی برگه آستر ابتدائی. (۳۲۲)
دارای دستنوشتهای با مضمون " هراه که بود در دل ما/ برقی شد و سوخت حاصل ما - راز دل ما نمیشود فاش/ تا لاله نروید از گل ما - ان الدنیا محل العبور و ان مقرنا الی دارالسرور کل من علیها فان و یبقی وجدی ... ذوالجلال و الاکرام ان هادم اللذات لا تذر احدا الا ... که الموت اینما تکونوا یدرکم الموت و لو کنتم فی بروج شید. " روی برگه آستر ابتدائی. (۳۲۲)
دارای مهر تقریبا خشتی با سجع "ناخوانا" در صفحه ۲. (۳۲۲)
موضوع كتاب در انواع استخاره است كه از طريق پيشوايان دين وارد شده كه انسان در انجام كارهايى كه متحيّر مى شود به يكى از اين راهها رفع تحيّر كند.كتاب مشتمل است بر فاتحه و هشت مفتاح به عدد أبواب جنان و خاتمه. فاتحه، درباره فضيلت استخاره است كه از ائمه معصومين (عليهالسلام ) وارد شده است و مفتاح اول، در بيان نوع اول است كه استخاره مطلقه باشد. مفتاح دوم، در بيان نوع دوم استخاره است كه رجوع به قلب خود كند. مفتاح سوم، استخاره به جناب مقدس الهى است با مشورت كردن با مؤ منان. مفتاح چهارم، در بيان استخاره به قرآن مجيد است. مفتاح پنجم، در بيان استخاره به تسبيح است. مفتاح ششم،استخاره به رقاع است. مفتاح هفتم، در بيان استخاره به رقاع است بر خلاف طريق مشهور. مفتاح هشتم، در بيان استخاره به بنادق است و خاتمه در بيان بعضى از امور نادره است.
اهدای جناب آقای تولیت عظمی.(سید حسین متولی). (۱۲۷۶)