/ از: قاضی عبدالرحمان بن محمد مجیرالدین حنبلی ( -۹۲۷ق.).
اسماعیل بن ابیبکر شافعی.
۹۸۳ق.
وزیری. ۱۸*۲۴سم. ۶۴۸ص. ۲۳س.
1
2
الحمد الله المتفضل علی عباده بفتح ابواب الرحمه المحسن الی اهل المله الحنیفیه... الی... اما بعد فهذا مختصر استخرت الله فی جمعه و سالته المعونه بابفضله...
... و بلد سیدنا الخلیل علیه السلام و غیر هما من اول سنه احدی و تسعمایه الی آخر وقت پریده آلعالی فیما بقی من العمر کان الفراغ... احمد و تسعمایه.
مولف در خاتمه کتاب از یکی از ملوک طاهریه دمشق به نام الملک الاشرف ابوالنصر قاینبای و مدرسهای که وی در بیت المقدس تاسیس کرده و همچنین از شیخ الاسلام آن وقت ابوالمعالی محمد بن ابیالشریف شافعی مفصلا یاد کرده است.
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
نسخ.
عناوین و رئوس مطالب با قلم قرمز نگاشته شده است.
ترکی نازک.
تیماجی مشکی.
2
بر کنار برخی از برگهای نسخه حاشیههایی بدون امضاء و نشان و به خط های مختلف و از آن جمله حاشیهای است به فارسی متضمن نقل گفتاری از مرحوم فرهاد میرزا (معتمدالدوله) در کتاب جام جم درباره فاصله زمانی ظهور بخت النصر و هجرت حضرت رسول اکرم (ص).
تاریخ مبسوطی است درباره بیت المقدس و مسجد اقصی مشتمل بر سرگذشت خرابیها و تعمیرات و دانشمندان و سلاطین آن دیار تا اواخر ق ۹ و اوایل ق ۱۰ق. در آغاز، تفسیر قسمتی از سوره اسراء و اسامی مسجد اقصی را ذکر کرده است. این کتاب تاریخ بسیار جامعی است در مصر (مطیغه و هبیه) به طبع رسیده و فهرست ابواب آن را مصنف در دیباچه گنجانیده است.