مختصر دمیه القصر اخیرا در مطبعه علمیه حلب چاپ شده است (۱۳۴۸ق.) به انضمام جزء اول از کتاب العقد النفیس فی مفاکهه الجلیس نگارش ملک مظفر یوسف بن عمر بن علی از سلاطین دولت رسولیه یمن، شامل شانزده باب که ابتدای آن چنین است: «الحمدلله علی ما منح من نعم سریه و عیشه مریه و فطنه بالغه قویه».
1
رب وفقنی لاتمام ما انا بصدده احمدالله علی ما اسبغ من اذیال افضاله...
یاقوت رومی صاحب معجم الادباء در ترجمه باخزری از عماد کاتب چنین نقل میکند: «و مات فی ۴۶۷قال قتل فی مجلس انس بباخرز و ذهب دمه هدرا و کان واحد دهره فی فنه و ساحر زمانه فی قریحته.
دمیه القصر ذیل تذکره یتیمه الدهر فی محاسن اهل العصر ابومنصور عبدالملک ثعالبی است، ابوالمعالی سعدبن علی وراق خطیری زینه الدهر را ذیل دمیه القصر قرار داده، پس از آن محمدبن صفیالدین ملقب به عمادالدین کاتب اصفهانی خریده القصر و جریده اهل العصر را تالیف کرده و زینه الدهر را مذیل ساخته، کتاب السیل علی الذیل نیز ذیلی است که عمادالدین کاتب بر خریده القصر خود نگاشته. ابن خلکان در ترجمه باخرزی مینویسد ابوالحسن علی بن زید بیهقی ذیلی بر تذکره باخرزی تالیف نموده موسوم به وشاح دمیه القصر و لقاح روضه العصر، حاجی خلیفه میگوید دمیه القصر را عبدالوهاب مالکی شرح کرده است.
نوع خط:
نستعلیق شکستهآمیز.
ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه ۱۱۴۸-۱۱۴۹.
این تذکره مشتمل بر هفت قسمت است: ۱. در محاسن شعراء بدو و حجاز ۲.در طبقات شعراء شام و دیار بکر و آذربایجان و جزیره و سائر بلاد مغرب ۳.در فضلاء عراق ۴.در شعراء ری و اصفهان و فارس و کرمان ۵.در فضلاء جرجان و دهستان و استرآباد و قومس و خوارزم و ماوراءالنهر ۶.در شعراء خراسان و بست و سیستان و غزنه ۷.در طبقهای از ائمه ادب که اسم آنان در دواوین شعرای مذکور نیست. کتاب در ذکر محمدبن عبدالله حطابی و ابوعلی رازی و تقریظات به پایان میرسد.