مولف از اعاظم اطباء و مشاهیر فلاسفه اسلام صاحب النجاه، الاشارات، القانون فی الطب، و رسائل مشهوره و مصنفات کثیره است. در تاریخ تولد و وفات شیخ اجل اقوال مختلفه بسیار است، به قول ابن خلکان و قفطی ابن سینا در ۳۷۰ق. متولد و در ۴۲۸ق. وفات یافته است. بنابر آنچه در نامه دانشوران آورده و آن را اصح روایات شمرده تولد شیخالرئیس ۳۶۳ق. بوده. بنا به گفته شاعر غیر معروف: حجه الحق ابوعلی سینا/ در شجع آمد از عدم بوجود// در شصا کرد کسب کل علوم/ در تکز کرد این جهان بدورد//
شیخالرئیس در ۳۷۳ق. متولد گردیده و در ۳۹۱ق به فراگرفتن علوم پرداخته و در ۴۲۷ق. به جهان دیگر شتافته، ادوارد فاندیک تولد وی را در ۳۷۵ق. و وفات را در ۴۲۸ق. مینویسد.
نوع خط:
تزئینات نسخه:
نستعلیق ریز روشن به اسلوب مخصوص.
پشت ورق اول یک صفحه ترصیع زمینه لاجوردی، اسم کتاب در ترنج به طلا و خط ثلث مرقوم، اطراف صفحه اول و دوم تماما مذهب، در وسط هر یک ۱۷ سطر از مقدمه ابوعبید عبدالواحد جوزجانی نوشته شده، اولین صفحه دارای یک سرصفلحه، در پایان منطق و آغاز طبیعیات دو صفحه مرصعسازی ممتاز مقابل یکدیگر که در ترنج اول «الا لا موفق فی اتمام الامور الا الله و لا حول و لا قوه الا بالله» و در ترنج دوم «هذه جمله ثانیه من کتاب الشفاء فی الطبیعیات صنفها الشیخ الرئیس ابوعلی بن سینا رحمهالله تعالی» به خط ثلث و طلای محلول تحریر شده. در آخر طبیعیات و اول الهیات دو صفحه دیگر تذهیب مرصعسازی مواجه هم که در صفحه راست «یا مفیض الخیر و الجود منک التوفیق فی الامور کلها بالاتمام و الیک الاستغاثه یا ذالجلال و الاکرام» و در صفحه چپ «هذه جمله رابعه من کتاب الشفاء فی الالهیات لخصها الشیخ الرئیس ابوعلی بن سینا رحمهالله تعالی» مکتوب است. قسمت طبیعیات و الهیات هر یک دارای سرصفحه کوچک مصنع ظریف، مجموع قطعات مذهبه بزرگ و کوچک یازده عدد، تمام صفحات مجدول و مذهب. در خاتمه یک صفحه الحاقی مذهب که در ترنج وسط آن این عبارت مسطور است: «تم کتاب الشفاء بعونالله تعالی و حسن توفیقه فی اوائل شهر شعبان سنه احدی و سبعین و ثمانمائه ۸۷۱ الهجریه علی ید العبد الضعیف الراجی الی رحمه الله تعالی علی بن فتحالله المعدانی الاصفهانی المشتهر بالصابری احسنالله احواله و ختم بالخیر ماله و الحمدلله اولا و آخرا».
4
نسخه بسیار نفیس.
ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه ۱۰۷۲-۱۰۸۳.
نک: تاریخ الحکماء و کتاب عیون الانباء ابن ابی اصیبعه و وفیات الاعیان ابن خلکان و نامه دانشوران و تاریخ آداب اللغه العربیه تالیف جرجی زیدان و معجم المطبوعات العربیه و المعربه تالیف یوسف الیان سرکیس و دایره المعارف اسلامی طبع لیدن و سایر مآخذ.