خشتی. ۱۸*۲۸سم. (با برگهای سفید و اضافی، از ص ۳۰۹ به بعد سفید است) ۳۴۴ص. ۱۹س.
1
2
بدانکه علم سلوک که آن عبارت است از معرفت کیفیت قیام بحقوق عبودیت و معرفت رب و علم بنفس خود که من عرف نفسه فقد عرف ربه و شرائط ریاضت آن و آداب خلوت... .
... از حضرت نبوت... بمتابعت ایشان نفس قدسی را و روح ایمانی را و معرفت توحید بمصداق نفوسکم فی النفوس و ارواحکم فی الارواح میراث بردند و قبول فیض از ایشان نمودند اللهم ارزقنا حسن الخاتمه بمحمد و علی و ابنائمها و الفاطمه سلام الله علیهم اجمعین. قد تمت الرساله بعون الله تعالی علی ید اقل الخلیقه اسدالله معین الرعایا ابن رضوان جایگاه میرزا نصرالله معین الرعایا فی لیله التاسع مضیت من شهر رمضان سنه یکهزار و سیصد و هفت سنه ۱۳۰۷.
نوع خط:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
نستعلیق.
فرنگی.
تیماج بیمقوا.
1
2
در فاصله بین رساله جواب و سوال میرزا اسکندر از میر سید شریف و مثنوی ملا پریشان کرد ۱۷ صفحه و بین کردی ملا پریشان و رساله فیضیه ۸ صفحه و نیز بین رساله فیضیه و کتاب ارشاد المریدین ۶ صفحه سفید است. در ذیل آخرین رساله (آداب المریدین) مطالبی به خط معین الرعایا راجع به دو رساله ارشاد المریدین و آداب المریدین و اینکه دو رساله فوق الذکر در یکی از قراء بخاری در سنه هفتصد و بیست و پنج نوشته شده است و علت اینکه فقراتی از علماء عامه نقل کردهاند در اثر وجود تقیه بوده است.
هریک از هر رسالهها دارای حواشی بسیار در کنار صفحات است.