نسخهای دیگر از این تفسیر در کتابخانه آستان قدس مشتمل بر جلد دویم آن هست.
1
2
الحمدلله رب العالمین و الصلوه و السلام... اما بعد فان جدی الشهید امام عرفاء وقته ابایزید، قد الف کتابا جامعا بین اقوال السلف فی التفسیر و التاویل... .
انجام موجود:... حیث فعلوا ما عوقبوا به علیه و فیه تنبیه علی الفرق بینهم و بین غیرهم.
مولف در متن نامی از خود نبرده و نام مزبور بر پشت نسخه جای سخن به خط کهن نوشته شده، ولی قدر مسلم از علماء شافعی قرن ۹ق است.
نوع خط:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
نوع کاغذ:
نسخ.
عناوین به شنگرف. روی آیات قرآن نیز خط شنگرف کشیدهاند.
تیماج قرمز با ترنج و نیم ترنج.
اصفهانی (؟) آهار مهره.
1
2
بر پشت برگ آغاز یادداشتی درباره اسم مولف و کتاب که آنچه از آن خوانده میشود چنین است: «بعض من تفسیر لمولانا امام الدین نا... الدوافی رحمه الله» و نیز ابیاتی سترده شده و ذیل آن نام خلفای راشدین در نزد اهل سنت بدین ترتیب «ابوبکر، عمر، عثمان، علی، الحسن، الحسین».
برخی استدراکات و تصحیحات در هامش بر اوراق به قلم متن موجود است.
1
بر پشت برگ آغاز گواهی تملک محمد مشهور به حکیمزاده دیده میشود.
وی در آغاز از جد شهیدش امام عرفاء وقت، ابایزید یاد میکند که تفسیری جامع اقوال گذشتگان در تفسیر و تاویل نوشته. مولف در این کتاب، تفسیر مبسوط جدش را تلخیص کرده و مطالبی از آن تفسیر را که در تفسیر قاضی بیضاوی و حواشی آن نبوده است برگزیده و آن را همچون استدراکی بر انوار التنزیل کرده و آنچه همانند این کتاب را بایسته است همچون اخبار صحیحه نبوی و ماثورات و قصص منقول از ائمه دین را بدان افزوده. به گفته سید محمدباقر حجتی در کشاف الفهارس، مولف در روز دوشنبه ۲۰ شوال ۸۷۹ق در کنار کعبه جلد اول این تفسیر را به پایان برده است. نگارنده گوید شاید بایزید جد نویسنده، همان بایزید خلیفه بن عبدالله رومی مولف، سجنجل الارواح و نقوش الالواح و حاشیه انوار التنزیل بیضاوی باشد و مقصود نویسنده از تفسیر جدش همین حاشیه انوار التنزیل باشد.