این اثر در سال ۱۸۹۰م. در بمبئی و نیز در سال ۱۸۹۳م. و یک بار نیز بدون تاریخ در لاهور به چاپ رسیده است.
1
2
بسمله، الحمدلله و کفی و سلام عباده الذین اصطفی الذین اصطفی و عبد فقد سالنی سائل عما ورد فی الحدیث من الاذکار و الافعال للرزق لیلازمها من ضاق علیه رزقه و تعسرت علیه معیشته ثم سالنی آخر و آخر فجمعت لهم هذا الجزء...
... خاتمه وجدت فی مجموع من کتب یوم الجمعه قعد الصلاه و لقد مکناکم فی الارض و جعلنا لکم فیها معایش قلیلا ما تشکرون و جعلها فی بیته او حانوته کثرالله خیر بیته و وسع علیه معیشته و الحمدلله وحده و کفی سمعالله لمن دعی؛ تم.
در مصادر و فهارس موجود، آگاهیهای بیشتری از این رساله و مولف آن بدست نیامد.
محل کتابت نامعلوم است.
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
تزئینات نسخه:
نستعلیق تحریری.
عناوین و نشانیها مشکی؛ اندازه متن: ۵/۱۶*۵/۹ سم.
فرنگی نخودی نازک آهار مهره شده.
میشن یک لایی قهوهای روشن با عطف تیماج قهوهای تیره.
برگها مجدول و به رنگ قرمز میباشد.
4
1
2
1
به نظر میرسد این رساله از نسخ نادره بوده باشد، در سرچشمهها (منابع) و فهرستهای در دسترس نسخه دیگری از آن مورد شناسایی نگردید.
در آغازین برگ این مجموعه، نام برخی رسالههای این مجموعه نفیس و نیز یک بیت شعر به فارسی: گل نرگس نکو باشد به دیدن - و لکن تلخ باشد در چشیدن.
این رساله در حاشیه تصحیح گردیده است.
بر فراز برگ نخست چنین آمده است: «کتاب حصول الرفق باصول الرزق تالیف الامام العالم العلامه قدوه الحفاظ و عمده المجتهدین فرید عصره و وحید دهره جلالالدین السیوطی، تغمده الله برحمته».
1
تملک حسین حلمی بن محمود طربزونی با مهر گرد کوچک «من له عقل سلیم... حسین ۱۲۹۰» آمده است.
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۳۵۴-۳۵۵.
بنا به نوشته استاد قره بلوط، از این رساله نسخههایی در کتابخانههای ترکیه، عراق، سوریه، تونس، کویت و مصر موجود است.
رسالهای کوتاه در کیفیت اختصاص رزق و تبیین تقسیم روزی در میان خلایق با ذکر اوراد و اذکاری که باعث وسعت روزی میشود و همچنین عواملی که منجر به ضیق روق آدمی میگردد. این اثر در دو فصل نگارش یافته است: الفصل الاول فیما ورد من الاذکار و الدعوات؛ الفصل الثانی فیما ورد من الافعال.