/ رضی الدین محمد بن حسن استرآبادی مشهور به شیخ رضی
نام ساير پديدآوران
؛ کاتب: محمدهادی بن بهرام طالقانی
وضعیت نشر و پخش و غیره
محل نشرو پخش و غیره
[بي جا]
نام ناشر، پخش کننده و غيره
: [بي نا]
تاریخ نشرو بخش و غیره
، ۱۲۷۱ق
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
۱۸۸، ۲۲۹ص.
ساير جزييات
۲ ج در یک مجلد
ابعاد
؛ قطع: ۳۵ سم.
يادداشت کلی
متن يادداشت
عربی
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
متن يادداشت
انجام:... و یجوزان یقال انک تجلبها و تحذف الاولی کماقی فی مدةالانکار لان هذه انماتزاد اذا لمیقصد الوقف والله اعلم بالصواب.
متن يادداشت
انجامه:قدتمةالکتاب بعونالملک الوهاب فی یوم الثلثثامنعشر شهر جمادیالاولی فی سنة الحادیة و سبعین ماتینبعدالألف من الهجرة النبویة...اضعف عبادالله تعالی محمدهادیابن بهرام الطالقانی حامد الله تعالی علی نعمه و مصلیآ علی نبیه محمد والهالطاهرینوسلم تسلیمآ کثیرا دائما و لله ربالحمد.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
متن يادداشت
نسخ
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
متن يادداشت
برخي عنوان ها و تصحيحات با نشانه «ص» و حواشي توضيحي با نشانه هاي مختلف در حواشي آمده است.
یادداشت منشاء
متن يادداشت
ثبت ۲۰۶۳۳۳: مهر مستطيل با نقش «اموال دولتي وزارت معارف» در بالاي صفحه نخست؛ مهر بيضي آبي با نقش «هديه کماليان به کتابخانه دانشکده حقوق» در پشت و روي برگ نخست و صفحه انتهايي اين نسخه.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
کتاب «الکافیه فی النحو» کتابی مشهور در نحو زبان عربی است که به آن «المختصر» یا «مقدمه» نیز می گویند که آن را جمال الدین ، ابو عمرو ، عثمان بن عمر بن ابی بکر معروف به ابن الحاجب ۵۷۰ - ۶۴۶ق ازفقهای مالکی و از بزرگان علمای زبان عربی است نگاشته ، و شرحهای متعددی بر آن نوشته شده ، معروفترین و مشهورترین آنها همین شرح استر آبادی است که همگان آن را ستوده و به قول سیوطی تفصیل و دقتی که این شرح دارد شرح دیگری ندارد .کافیهابن حاجب کتابی مختصر در نحو زبان عربی است. شروح و حواشی بسیاری بر آن نوشته شده است که شرح مطول رضی دقیقترین و مستدلترین شرح آن و متداول بین طلاب است. کتاب مصحح و دارای نسخه بدل و معلق به حواشی با نشانهایی مانند (صحاح، مجمل، شرح شواهد، عقیل، تسهیل، مغنی اللبیب، شرح ابیات ایضاح) و جز آن است.