ضرام السقط فی شرح سقط الزند (شرح دیوان ابوالعلاء المعری)
نام عام مواد
[چاپ سنگی]
نام نخستين پديدآور
/ ابوالعلاء احمدبن عبدالله بن سلیمان معری؛شارح: ابوالفضل قاسم حسین الخوارزمی النحوی الحنفی؛ مصحح : محمد تربتی بایجی؛ کاتب: محمدبن علی محمد تبریزی
انجام:. . . کمنازل القمر لا یقیم لیله واحده بمنزل و لا یمسک دار لیله واحدة یقال الاقه یلیقه ای امسکه و الله اعلم بالصواب و الیه المرجع و الماب .
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
متن يادداشت
نسخ
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
متن يادداشت
حواشی اوراق:در حاشیه توضیحاتی با نشان "صحاح"، "ص"، "قاموس"، "شرح" و تصحیحاتی با نشان " صح " میباشد
یادداشت منشاء
متن يادداشت
ثبت ۱۱۴۲۵۶: یادداشت های پراکنده بی نام و تاریخ در صفحات ابتدایی کتاب؛ ثبت ۱۱۴۲۵۶: مهر بیضوی با سجع «شریعت مدار» در ابتدا و انتهای کتاب؛ یادداشت تملک به همراه مهر مخدوش در ابتدای کتاب؛ ثبت ۱۰۷۳۲۶: یادداشت «این کتاب مستطاب را در بدو جوانی که مشغول تحصیل بودم و اشعار عرب متداول و معمول بود مرحوم مغفور شاهزاده شعاع السلطنة فتح الله میرزا طاب ثراه و جعل الجنة مثواه ببنده اعطا و عنایت فرمودند و انا العبد الاحقر محمد بن عباسقلی» در ابتدای کتاب صفحه بیاض.
متن يادداشت
ثبت ۴۰۹۴۰: یادداشت های دست نویس در ابتدای کتاب
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
ابوالعلاء معری و یا ابوالعلی معری با نام کامل احمد بن عبد الله بن سلیمان القضاعی التنوخی المعری، شاعر و فیلسوف نابینای عرب، در شهر معره نعمان در نزدیکی شهر حلب در سوریه به دنیا آمد و در سال ۴۴۹ هجری در همین شهر درگذشت. وی فردی منزوی و بدبین به دنیا بود و این مسئله را می توان در اشعارش مشاهده نمود .دیوان "سقط الزند" که شامل اشعار دوره جوانی و می باشد، مشهور است و بعد از وفات شاعر این دیوان بوسیله قاسمبن حسین شرح شد و شارح در مقدمه میگوید اشعار این دیوان را از برهانالدین ابوالمظفر ناصربن ابیالمکارم معروف به بن مطرزی شنیدم و او از شهابالدین ابوالمکارم عبدالسیدبن علی مطرزی و او از شیخالرئیس ابوالمکارم ابهری و او از ابوالعلاآ شنیده است.
یادداشتهای مربوط به سفارشات
منبع سفارش / آدرس اشتراک
۴۰۹۴۰: از مجموعه کتب اهدائی مرحوم محمّد عبده بروجردی