تعیین فراوانی فرمهای هیستولوژیک تومورهای خوش خیم و بدخیم ریه در نمونههای ارسالی به مرکز پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۶۷ لغایت ۱۳۷۳.
نام عام مواد
[پایاننامه]
نام نخستين پديدآور
/شهلا خرم کوهی
وضعیت نشر و پخش و غیره
محل نشرو پخش و غیره
[بی جا]
نام ناشر، پخش کننده و غيره
کاشان - دانشکده پزشکی.
تاریخ نشرو بخش و غیره
، ۱۳۷۳
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
۷۰ص. .
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
چاپی
یادداشتهای مربوط به پایان نامه ها
جزئيات پايان نامه و نوع درجه آن
دکترای پزشکی.
کسي که مدرک را اعطا کرده
کاشان - دانشکده پزشکی.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
هدف از این بررسی بدست اوردن نمای کلی از تومورهای ریه به مدت ۷ سال و مقایسه نتایج بدست آمده شامل شیوع جنسی، سنی، فرم هیستولوژیک، علائم بالینی و ارتباط آن با سیگار با نتایج مندرج در رفرانس است. بر طبق آماری که در معاونت بهداشت سازمان منطقه ای بهداری استان اصفهان موجود است در مدت این ۷ سال از سال ۶۷ لغایت ۱۳۷۳ تعداد کل تومورهایی که از کلیه مراکز پاتولوژی استان اصفهان آمارگیری شده است ۵۱۲۰ مورد می باشد که از این تعداد ۶۰۰ مورد آن مربوط به تومورهای ریه است یعنی تقریبا ۱۱/۷ درصد از تومورها اختصاص به ریه دارد که شیوع بالای تومور را در سطح جامعه نشان می دهد. در این بررسی که در مراکز بهداشتی آیت الله کاشانی و الزهراء شهر اصفهان انجام شده است تعداد تومورهای ریه در این ۷ سال ۲۱۵ مورد بوده است که از این تعداد ۷۶/۴ درصد آن در جنس مذکر واقع شده است. شایعترین فرم هیستولوژیک تومورهای ریه اسکواموس سل کارسینوما و پس از آن برونکئوآلوئولارسل کارسینوما قرار دارد. دراین تحقیق ۵۵/۶ درصد بیماران سیگاری و ۴۴/۴ درصد بیماران غیر سیگاری اند. تومورهای ریه به طور کلی در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال و پس از آن در گروه سنی ۷۰ و بالای ۷۰ سال از بالاترین فراوانی برخوردار هستند و حدود ۷۶ مورد آن در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال و ۶۰ مورد آن در گروه سنی ۷۰ و بالای ۷۰ سال قرار دارند. شایعترین فرم هیستولوژیک تومور ریه یعنی اسکواموس کارسینوما در گروه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال از شیوع بیشتری برخوردار است. بیماران با علائم مختلف کلنیکی شامل سرفه، کاهش وزن، تب، تنگی نفس، درد قفسه صدری و هموپتزی مراجعه کرده اند و حدود ۷۹/۵ درصد بیماران با سرفه مراجعه کرده و سرفه شایعترین علامت آنها می باشد. در مورد اسکواموس سل کاسینوما حدود ۱۸ درصد آن با تمایز خوب و ۲۶ درصد آن با تمایز متوسط و ۵۵ درصد آن با تمایز بد می باشد که در کتب رفرانس میزان با تمایز بد حدود ۴۰ درصد ذکر شده است که می تواند با هم قابل مقایسه باشد
اصطلاحهای موضوعی کنترل نشده
اصطلاح موضوعی
سرطان ریه - علل
اصطلاح موضوعی
سرطان ریه - علائم و نشانهها
اصطلاح موضوعی
سرطان ریه - بافت شناسی
اصطلاح موضوعی
سرطان ریه - اصفهان
اصطلاح موضوعی
خرم کوهی ، شهلا ، نویسنده . تعیین فراوانی فرمهای هیستولوژیک تومورهای خوش خیم وبد خیم ریه در نمونه های ارسالی به مرکز پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۶۷ لغایت۱۳۷۳.
نام شخص به منزله سر شناسه - (مسئولیت معنوی درجه اول )