آغاز: بسمله. الحمد لله الذي جعلنا مسلمين... تمهيد بدان اي مبتدي تيزراي و اي متعلم عقده گشاي که تعلم علم فاضل ترين... اين فقير حقير کمتر از قطره مدت مديدي مطالعه رساله آداب المتعلمين کردم و جست و جوي و تتبع بسيار نمودم هيچ معلوم نشد که يکي از بزرگان ماضي و عزيزان خالي بشرح اين نسخه پرداخته باشند بناء عليه باعث...
متن يادداشت
انجام: در باب طب از آن حضرت صلي الله عليه و سلم. بيت طب زنبي جوي که طب النبي/ سازت از کل علل... قد فرغت عن هذا التسويد يوم الجمعه..
یادداشتهای مربوط به ویراست و تاریخچه کتابشناختی اثر
متن يادداشت
شرح و ترجمهاي بر رساله "آداب المتعلمين" است. رساله "آداب المتعلمين" در دوازده فصل شامل دستورات اخلاقي است که استادان و شاگردان بايد آنها را بکار بندند تا در تحصيل مراتب علمي و ايماني موفق باشند. عناوين فصول آن عبارتند از: 1. في ماهية العلم و فضله. 2. في النية. 3. في اختيار العلم و الاستاد و الشريک و الثبات. 4. من الجد و المواظبة و الهمة. 5. في بداية السبق و قدره و ترتيبه. 6. في التوکل. 7. في وقت التحصيل. 8. في الشفقة و النصيحة. 9. في الاستفادة. 10. في الورع في التعلم. 11. فيما يورث الحفظ و النسيان. 12. فيما يجلب الرزق و يزيده. در مورد مولف اين کتاب اختلاف وجود دارد مشهور بين علماي شيعه آن را از تاليفات خواجه نصيرالدين طوسي مي دانند ولي عده¬اي بر اين باور هستند که اين کتاب همان کتاب "تعليم المتعلم" شيخ برهان¬الدين زرنوجي حنفي (519ق.)است. شارح در مقدمه اشاره ميکند که در اين رساله قصد داشته است که آيات، روايات و اشعار متن آداب المتعلمين را شرح و تفسير کرده است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
متن يادداشت
نوع خط: نسخ
متن يادداشت
جلد: تيماج سرخ، جدولدار
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
عناوين و نشانيها شنگرف؛ برخي نشانيها مشکي؛ در حاشيه تصحيح شده است؛ حواشي با امضاي "س".
موضوع (اسم عام یاعبارت اسمی عام)
عنصر شناسه ای
اخلاق اسلامی
عنصر شناسه ای
Islamic ethics
داده رابط بین فیلدها
a06
داده رابط بین فیلدها
a06
نام شخص به منزله سر شناسه - (مسئولیت معنوی درجه اول )