بسمله، الحمد لله المتعالی بوجوب وجوده من ان یدرکه العقل المتفرد بان جماله عین جلاله فی هویته المتجلی بابداع فنون الکائنات...اما بعد فهذا کتاب ودایع النبوه بعون الله جل جلاله یکشف عن وجه الاسرار استارها و یحتوی من فنون القضاء شئونها و اطوارها و یجدد ما اندرست من آثارالنبوه بالدوروس...
متن يادداشت
...علی الکثره الفعلیه و اما اختلاف السطوح فعدم قدحه فی الاعتصام من البدیهیات و قد ازحفنا الشبهات.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
این نسخه از تالیفات بسیار دقیق و عمیق و مفصل مولف است و تماما در امور فقه و طهارت است.حاج شیخ هادی از اساتید مسلم جامعه علمیه نجف در اوائل قرن 14ق و از لحاظ دقت نظر و ابتکار مبانی دارای مقامی ارجمند بوده است.تحصیلات اولیه خود را در زادگاهش (تهران) انجام داد و سپس به اصفهان رفته و چندی در آنجا به تحصیل ادامه داده است، سرانجام به نجف مهاجرت کرده و در محفل درس شیخ مرتضی انصاری ( -1284ق) و حاج شیخ عبدالحسین شیخ العراقین و سید محمدباقر خوانساری حضور یافته و به تدریج خود نیز مرجع سئوالات و حل مشکلات محصلین گردیده است، زندگی این دانشمند تحت تاثیر عوامل خاصی که کاملا روشن نیست وضع اسرارآمیزی پیدا کرده و او بیشتر به عزلت گذرانیده و چنان که شاید، مورد توجه علما و محصلین و همچنین عامه قرار نگرفته است.مرحوم شیخ هادی دارای مکتب خاص و مبانی مبتکری در فقه و اصول بوده است.مولفاتش که در رشتههای مختلف، فقه، اصول، تفسیر، تاریخ و فلسفه است همه بر طبق شیوه مخصوص اوست، اینک نام مولفاتی که از وی در دست است:
متن يادداشت
1. محجه العلماء در 2 جلد مباحث عقلیه.مباحث الفاظ آن نیز در دو جلد است که به چاپ نرسیده است.
متن يادداشت
2. ودائع النبوه در فقه که مورد بحث است، و کتاب صلوه که گویا این رساله صلوه به طبع رسیده است.
متن يادداشت
3. ذخائرالنبوه (یک جلد در خیارات).از سخنان مولف در آن کتاب استفاده میشود که ذخائر النبوه نیز مانند ودائع النبوه نام یک دوره فقه است و تنها این یک جلد از آن به دست ما رسیده است.
متن يادداشت
۴. تفسیر آیه نور.
متن يادداشت
5. الرضوان (یک جلد در صلح) چند نسخه از این کتاب در این فهرست معرفی خواهد شد.
متن يادداشت
۶. یک منظومه در نحو.
متن يادداشت
7.یک منظومه در علم کلام.
متن يادداشت
8. یک رساله در ماهیت و وجود (ش 4/1950).
متن يادداشت
9. مقتل (درباره واقعه طف) (بر طبق آنچه این نگارنده خود یکی از شاگردان سید محسن از نامدارترین شاگردان حاج شیخ هادی شنیده ولی در هیچ یک از کتب ترجمه ندیده است).
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
تمام دفتر با یک خط نوشته شده از تاریخ کتابت و کاتب ذکری نشده ولی در صفحه اول نسخه با جوهر آبی نوشته شده که در حواشی تصحیحاتی به عمل آمده است که از مرحوم شیخ اسماعیل هشترودی است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
فرنگی.
متن يادداشت
تیماجی قرمز بسیار ضخیم منگنهدار.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلد چهارم، صفحه ۳۴۶۵-۳۴۶۶.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
در این کتاب ، جای بحث در پیرامون این موضوع نیست جز آنکه در زندگی وی یک نکته است که ما نظر مطالعهکنندگان را بدان جلب میکنیم.آن نکته علاقه مفرط و حس احترام و تعظیم و وفاداری و تعصب شگفتآوری است که شاگردان خاص وی نسبت به او ابراز میداشتند.و این حس احترام، به طبقات بعدی (شاگردان با واسطه) وی نیز سرایت کرده است. نسخه شامل مباحث طهارت تا مبحث امتزاج و مبحث امتزاج نیز ناتمام مانده است و در گ ۱۰۵پ دفتر مسئله «کر» به پایان رسیده و از صفحه بعد دنباله بحث طهارت با خطبه و دیباچه و سرآغاز جداگانه شروع شده است.