آغاز نسخه: الحمد لله علی ما اولانا من سوابغ نعمه بسوابق کرمه... .
متن يادداشت
عالم ز تجلی بر عارف طورست/ عالم ز تجلی بر عارف طورست. تابیده بهر ذره فروغ خورشید/ این شعشعه را هر که نبیند کورست.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ در متن نسخه، کلمات تازی را به خط جلی تر و معرب نوشته اند و ترجمه آنها را با مرکب سرخ و خط نستعلیق در زیر سطور عنوان مطالب گاهی به فارسی و گاهی به تازی در حاشیه به سرخی نوشته شده و نیز حواشی مطالبی نوشته شده که در متن فراموش شده یا از قلم افتاده است.
متن يادداشت
راه راه کبریتی زرد رنگ.
متن يادداشت
رنگ و روغنی سیاه با حاشیه زرین.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
خصوصیات نسخه موجود
1
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
یک نیمه از ص ۴۶۱ سفید مانده و ص ۴۶۲ را که ظاهرآ کاتب در آن اشتباه کرده بوده است شسته اند.
متن يادداشت
بالای احادیث و آیات، خط سرخ کشیده اند و در آن هر مطلبی با خط سرخ علامت راده گذاشته اند.
متن يادداشت
صفحه اول دارای سر لوح متوسط ا طلا و شنگرف و لاجورد. دو صفحه اول دارای حاشیه مذهب گل و بوته و تذهیب بین السطور. صفحات دیگر دارای جدول طلا و مرکب سیاه.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست، مجلد چهارم، صفحه ۲۸۳۲
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
مولف نخستخطبه ای به تازی بر کتاب (ص ۱- ۲۵) نوشته و مستفاد از آن چنین است که این کتاب که ترجمه و شرحی مبوب از کلمات علی بن ابی طالب (ع) است و در نود و نه باب نوشته شده متکی است بر کتاب غرر الحکم و درر الکلم تألیف عبد الواحد بن محمد بن عبدالواحد آمدی تمیمی ( -۵۱۰ ق.). (چاپ بمبئی ۱۲۸۰ ق و چاپ مصر ۱۳۳۱ ق ) در خطبه تازی کتاب گوید نام آن را نظم الغرور و نضد الدرر گذاشته و سپس در خطبه فارسی کتاب گوید پیش از این کتابی مختصرتر در همین زمینه پرداخته است و نام آن را اصداف الدرر گذاشته است و این کتاب حاضر را در نجف تألیف کرده است. این نسخه شامل چهار باب اول کتاب است: الباب الاول. ص ۳۸- ۱۰۶۸. الباب الثانی. ص ۱۶۹- ۱۹۵. الباب الثالث. ص ۱۹۵- ۲۸۲. الباب الرابع. ص ۲۸۲- ۵۳۸. آخر کتاب.از قسمت دیگری از این کتاب نسخه ای نزد من است که شامل باب ششم و هفتم و هشتم کتاب است و کاتب در آغاز باب ششم نوشته است: « الباب الثامن من کتاب نظم الغرر و نضد الدرر » و باب هفتم آن ذیلی دارد که مولف در آغاز آن نوشته. « این خاتمه ای است مشتمله بر خلاصه و حاصل بعض آنچه محتوی است بر آن این باب و باب سابق و لاحق به اضافه مجملی از سخنان ادبا و عقلا و علما و عرفا که مطابق آیات و احادیث ائمه هدی است. در پشت این نسخه مرحوم پدرم قدس الله روحه العزیز به خط خود نوشته است. کتاب نظم الغرر و نضد الدرر تألیف عبد الکریم بن محمد یحیی القزوینی فی شرح بعض حکم امیر المومنین علیه صلوه المصلین قد صنف فی دوله الشاه سلطان حسین الصفوی »، از این قرار مولف معاصر بوده است با شاه سلطان حسین صفوی (نک: ۱۱۰۵- ۱۱۳۵ ق) و از دانشمندان نیمه اول قرن ۱۲ ق ایران ساکن در نجف بوده است. در تألیف کتاب گاهی مولف تنها به نقل کلمات و ترجمه تحت اللفظ و بین السطور قناعت کرده و گاهی تفسیر و شرحی بر آنها نوشته که فواید تاریخی و ادبی بیسار در آنها هست و مخصوصآ در باب های ۶و ۷و ۸، این فواید بیشتر است.