الحمدلله الذی ارتفعت عن مطارح الفکر جلالته... و بعد فان احق الفضائل بالتعظیم و اسبقها فی استحقاق التقدیم...
متن يادداشت
و لقلبه فی صدره اذنان اذن ینفث فیه الملک و اذن ینفث فیها وسواس الخناس فیوید الله المومن بالملک و هو قوله سبحانه و ایدیهم بروح منه.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات نسخه:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
متن يادداشت
نسخ عالی.
متن يادداشت
هر جزء سرلوح مذهب و مرصعی است عالی و ممتاز. تمام صفحات دارای جدول به قلمهای چندگانه زر و شنگرف و زنگار و مشکی و دارای کمند به قلم زر و مشکی است.
متن يادداشت
عناوین را به قلمهای زر و شنگرف و زنگار نوشتهاند. عناوین سورهها در کتیبههای مذهب و مرصع به قلم سفیدآب دیده میشود.
متن يادداشت
تیماج مشکی با نقوش مذهب.
متن يادداشت
شکری آهار مهره.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
نسخه حاضر تمام ده جزء تفسیر مجمع البیان را در بر دارد؛ پشت برگ آغاز یادداشتی به خط نسخ محمدباقر بن عبدالحسین خان صدرا اصفهانی مورخ ۱۲۹۴ وجود دارد که نقل میشود: «بسمالله تعالی شانه این کتاب مستطاب که لو بباع بوزنه درا لکان البایع مغبونا چندی بعاریت نزد فاضل نحریر میرزا محمدعلی خان نظامالدوله پسر مرحوم عبدالله خان امینالدوله اصفهانی بود و از کتب مشهور معروفی بود که کرارا و مرارا به حضور باهر النور مبارک... فرهاد میرزا دام اقباله تعریف و توصیف این کتاب شده بود و طالب و مایل آن بودند تا آنکه بعد از فوت مرحوم نظامالدوله کتابها و اسباب او را به جهت ادای قروض در بازار مازاد نجف و کربلا و بغداد در سنه هزار و دویست و هفتاد و هفت هجری هراج میکردندو به حاجی خلیل عرب وکیل دولت انگلیس که آن زمان در بغداد بود اعلام فرمودند که این در ثمین را خریداری نماید، مشارالیه نیز بوکالت خریده چند روزی تصرف داشت پس از آن ورثه مرحوم نظامالدوله به حقیقت یا بحیله شرعی چند جلد کتاب دیگر فروخته بودند و این کتاب را ضمیمه و تمیمه آن کرده بودند و عذر آوردند که این کتاب را به تنهایی نمیفروشیم با آن چند جلد دیگر باید فروخته شود! حاج خلیل چون اذن و اجازه آنکه همه کتابها را بخرد نداشت لابد این کتاب را هم رد نمود و به تملک جناب محمدت نصاب آقای حاجی میرزا هاشم خلف الصدق مرحوم خلد آشیان آقا میر سید محمد امام جمعه دارالسلطنه اصفهان درآمد. چندی هم این گفتگو که آقا داخل در سوم شده و خلاف شرع کرده است و بیع کتاب را به هم زده در میان نواب مفخم و حاجی میرزا هاشم بود؛ و همیشه وعده میدادند که کتاب مال سرکار والا است که تقدم دارند تا از قضایای فلکی و عطایای ملکی هنگام تشریف فرمائي سرکار والا و فرمانفرمائي ممالک فارس این کتاب مستطاب را جناب حاجی میرزا هاشم - سلمه - در اصفهان به طیب خاطر و میل جانب روز جمعه ۱۳ رجب الفرد سنه هزار و دویست که عید مولود شاه ولایت بود به مبارکباد حضور مبارک فرستاد».
یادداشت منشاء
تملک و سجع مهر
1
متن يادداشت
پشت برگ آغاز، تملک و یادداشتی از فرهاد میرزا معتمدالدوله مورخ ۱۲۹۳ق و دیگری از عبدالعلی فرزندش مورخ ۱۳۰۶ق دیده میشود. بر آخرین برگ اضافی نیز تملک عبدالعلی یاد شده و سید محمد طباطبایی مورخ ۱۳۳۱ دیده میشود.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر