بررسی وضعیت ذخیرهای آهن دربیماران ۶ تا ۲۴ ماهه سرپایی یا بستری با اختلالات رفتاری خاص طی سالهای ۱۳۸۰-۸۱ در بیمارستان بهرامی
General Material Designation
[پایاننامه]
First Statement of Responsibility
/موسی خراسانی
.PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC
Name of Publisher, Distributor, etc.
دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی
Date of Publication, Distribution, etc.
، ۱۳۸۱
PHYSICAL DESCRIPTION
Specific Material Designation and Extent of Item
۶۳ص.
Other Physical Details
:جدول ،نمودار
NOTES PERTAINING TO PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Text of Note
چاپی
INTERNAL BIBLIOGRAPHIES/INDEXES NOTE
Text of Note
کتابنامه
DISSERTATION (THESIS) NOTE
Dissertation or thesis details and type of degree
دکتری پزشکی تخصصی
Discipline of degree
کودکان
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
فقر آهن شایعترین اختلال تغذیه ای جهان است که باعث اختلال در سیستمهای مختلف بدن می شود این مطالعه به منظور تعیین آهن بدن ومیزان شیوع فقر آهن و کم خونی ناشی از آن در کودکان۶-۲۴ ماه بااختلالات رفتاری شامل :ریسه ، Pica،بی اشتهاییو تحریک پذیری که به صورت سر پایی به بیمارستان بهرامی مراجعه کرده و یا در بخشها به دلایل دیگری بستری بوده انددر سالهای۱۳۸۰-۱۳۸۱ انجام شد. در این مطالعه که به صورت Case -series انجام شد۷۰ کودک۶-۲۴ ماه مورد بررسی قرار گرفتند.روش جمع آوری اطلاعات باتهیه وتکمیل یک پرسشنامه توسط پزشک انجام میشد که شامل سن،جنس،میزان هموگلوبین، هماتوکریت وفریتین سرم بود. از۷۰ مورد مطالعه۲۶ مورد۳۷)
Text of Note
) دچار NADو۳۵مورد۵۰)
Text of Note
)دچارIDAو۹مورد۱۳)
Text of Note
) طبیعی از نظر ذخایر آهن بودند. از ۷۰ مورد مبتلا به BHS ،۲۰مورد مبتلا به Pica ،۳۲مورد با بی اشتهایی و۸ مورد باتحریک پذیری بودند. سن متوسط بیماران۱۸/۵ ماه بود.نسبت مذکربه مونث۱/۷ به۱بود. کمترین میزان هموگلوبین۵/۵ گرم دردسی لیتر در یک پیر۱۳ ماهه مبتلا به بی اشتهایی بود. کمترین میزان فریتین ۶/۴mg/lدر یک پسر ۱۸ ماهه مبتلا به بی اشهایی بود.سه مورد کودک مبتلا به آنمی فقر آهن شدید(Hb<7g/dl) بودند. ارزیابی ازتباط بین این اختلالات رفتاری و وضعیت ذخیره ای آهن به دلیل تعداد کم افراد برسی شده امکانپذیر نبوده است.