عنوان فارسی: انواع علم از منظر علامه طباطبایی و پیامدهای آن در قلمرو اهداف و محتوای برنامه درسی(عنوان عربی: أنواع العلم فی رأی العلامة محمدحسین الطباطبائی و انعکاسات ذلک علی نطاق أهداف و محتویات المنهج الدراسی)
نام نخستين پديدآور
رضاعلی نوروزی، منیره عابدی
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
مشاهده متن هدف از نگارش مقاله حاضر، تبیین دیدگاه تربیتی علامه طباطبایی بر اساس انواع علم می باشد. به منظور دستیابی به هدف مذکور، از رویکرد کیفی و روش توصیفی تحلیلی با مراجعه به منابع دست اول استفاده شده است. این تحقیق نشان می دهد که بر اساس تقسیم بندی علامه از علم حصولی می توان به اهداف و ویژگی های جالب توجهی برای محتوای برنامه درسی دست یافت. این اهداف که عبارتند از پرورش حسی، ذهنی، عقلی، اجتماعی، اخلاقی و ذوقی، دستیابی به انواع علوم مطابق واقع، خودآموزی و تولید علم، استفاده از علوم در حل مسائل زندگی و پرورش خلاقیت، در نهایت به پرورش همه جانبه انسان منجر می شوند. به منظور تحقق اهداف فوق، لازم است محتوای برنامه از ویژگی هایی چون تناسب، توالی، تعادل، تنوع، انطباق، ارتباط و ... برخوردار باشند. این نتایج حاکی از آن است که توجه به انواع علم (از دیدگاه علامه طباطبایی) می تواند در تدوین محتوایی غنی برای آموزش دانش آموزان مفید واقع شود.
موضوع (اسم عام یاعبارت اسمی عام)
عنصر شناسه ای
برنامه درسی;علم حصولی;علامه طباطبایی;دلالت های تربیتی;العلم الحصولی;الدلالات التربویة;انواع علم;أنواع العلم;التعلیم والتربیة الإسلامیة;المنهج الدراسی;العلامة محمدحسین الطباطبائی;تعلیم و تربیت اسلامی;