نسخه در دو بخش: بخش نخست در فقه مواریث و احکام آن بخش دوم در بیان سهام ورثه.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
لله الحمد اهل الحمد و ولیه و منتهاه و بدئه و الصلوه علی محمد حبیبه و صفیه و علی آله مفاتیح الاسلام...و هی مرتبه علی قسمین...
متن يادداشت
...و لعمها اثنان و لعمتها واحده و هذا هوالجواب عنها و با لله التوفیق تم هذا المختصر یوم الاربعاء رابع عشر من ربیع الاخر سنه اربع و عشرین و تسعمائه فی النجف الاقدس.
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
دفتری است دارای 7 رساله که همه به جز ش 6 به خط کاتبی است که نام خود را در پایان ش 6 چنین آورده: ابراهیم بن علی بن حاجی یوسف الخانیساری.در پایان ش 4، 5، 6 مکان نگارش نجف اشرف یاد شده است.رساله ش 6 به خط نسخ و شاید از همین کاتب باشد، خاصه که مکان نگارش آن همان نجف است. و در پایان آن تاریخ 924ق یاد شده است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
شکسته نستعلیق.
متن يادداشت
عنوانها به شنگرف است.
متن يادداشت
تیماج قهوهای مقوایی دارای چهار ترنج کوچک در میان.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
یادداشتهایی چند در آغاز و پایان و میان نسخه نوشته شده که پس از شناساندن رسالهها یاد شد.1.بر روی گ 2: فهرست رسالههای دفتر.2. بر پشت گ 3: فهرست رسالههای دفتر و دو بیت عربی و 7 بیت فارسی و بی نام آمده است.3. در ص 81 بخشی از کتاب المغنی درباره مستثنی در لا اله الا الله و لافتی الا علی نوشته و در ص 83 و 84 حساب سیاق یادداشت شده است.4. در ص 86 مسئله درباره اجتهاد و تقلید به نقل از خط شیخ فخرالدین بن مطهر حلی نوشته شده و در ص 133 ابراهیم خان نامی که در جرفادقان سکونت داشته تاریخ ولادت دو تن از فرزندان خود به نامهای ابوالمعالی میر صفیالدین علاءالدوله و ابی الفتوح عمیدالدین کرم الله را در س 925ق و 930ق یادداشت کرده است.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلد چهارم، صفحه ۳۴۷۹.
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
نک: ذریعه، 16/150؛ التراث العربی، 4/176.
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
(مربوط به عنوان): در فهرست جلد 9 (چاپ اول) این کتاب با عنوان رساله فی المیراث معرفی شده است که در اینجا اصلاح میشود.(از افادات آقای حسین متقی).