کاتب نسخه مردی اهل دانش بوده و چند رساله از رسالههای موجود در دفتر تالیف او است.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
الحمد الله رب العالمین و الصلوه علی محمد و آله اجمعین اما بعد فانی بعد ما کتبت جواب هذا الاشکال لبعض المعاصرین الاذکیا انکره ... قبل التد برفیمفاده و مقصوده فعرضته علی الاستاد ... لازال کاسمه رفیعا فی الدارین و ارسلتنسخه اخری منها ... .
متن يادداشت
... فهذا ما یخطر بالبال ... اعرضه الی خدمتها و انتظر الجواب و الله اعلم بالصواب و الیه الماب فی شهر رجب من سنه ۱۱۴۸ هجریه.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
شکسته نستعلیق زیبا.
متن يادداشت
چرم قهوهای بدون مقوا.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
کاتب فهرست رسالههای موجود در دفتر را بر پشت نخستین برگ نوشته و در زیر چند رساله که تالیف خود او است نوشته: «لکاتبه خلیل القزوینی » و یکی از دارندگان و مطالعه کنندگان نسخه، این خلیل قزوینی را همان ملا خلیل غازی قزوینی شارح کافی پنداشته و در چند جای صفحه مذکور نوشته که نویسنده و مولف این رساله ملا خلیل غازی شارح کافی است در صورتی که غازی شارح کافی در ۱۰۸۹ ق. در گذشته و این دفتر بین سالهای ۱۱۳۶- ۱۱۴۷ق تحریر شده.اما آنچه مسلم است سه رساله از پنج رساله این دفتر به خط مولف است.
متن يادداشت
بر پشت نخستین برگ، نوشتهای است از مرحوم تنکابنی و نیز از (خلیل ولد عبدالرزاق) یکی از مالکان نسخه. و این دو بیت نیز دیده میشود: تو بعلم ازل مرا دیدی/ دیدی آنگه بعیب بخریدی/ تو بعلم...../ رد مکن آنچه را پسندیدی.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلدسوم، صفحه ۲۵۵۰.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
خلیل قزوینی درباره علم ازلی رسالهای نگاشت که در ش۲ این دفتر یاد شد . پس از نگاشتن آن رساله بر او اعتراضاتی شده است و او آن اعتراضات را بر دو تن از استادان خود که گویا یکی از آنان میرزا رفیعا است عرضه داشته و پاسخ آنان را با نظر خود در این رساله آورده است.