الا یا معشر الزهاد ایاکم و ایانا/ لکم ما فی خبایاکم لنا ما فی خبایانا
متن يادداشت
و بدین بیت (دیوان تمام نشده) نسخه خاتمه مییابد:
متن يادداشت
از دستبرد حادثه چندی حکیم را/ گر آستان میکده باشد پناه به
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
مولف از دانشمندان و شعرای نیمه اول ق ۱۴ق. بوده، اصل وی از اطراف شیراز و سالها در آن شهر به تحصیل دانش پرداخته بوده، برای تکمیل تحصیلات فلسفی به تهران آمده و در مدرسه عالی سپهسالار روزگاری گذرانیده. مرحوم آقا محمدکاظم ملکالتجار ایشان را به تربیت فرزندان خویش برگزید و آقای حاج حسین آقای ملک موسس کتابخانه ملک از آن بزرگ بسیار کسب کمال نموده و در جنگی که به خط این دانشمند در ایام جوانی نگارش یافته و اینک در کتابخانه ملی ملک میباشد قصیدهای در مدح آصفالدوله شیرازی و چندین مخمس از غزلیات حافظ موجود و در آغاز قصیده نامبرده مطالب عرفانی وی حکمی به یادگار گذارده شده، وفات شاعر در اواخر ثلث نخستین ق ۱۴ق. خانه مرحوم ملک در تهران اتفاق افتاد. از آثار فلسفی و علمی ایشان با تحقیق و تفحص چیزی به دستم نیامد و دیوان نام برده بالا فقط غزلیات شاعر را شامل است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
فرنگی.
متن يادداشت
مقوائی.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه ۱۵۴۹.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
طرز کتابت و اصلاح بسیاری از بیتها و محو و اثباتهائی که در آن است بهترین گواه بر نسخه اصل بودن دیوان میباشد، فقط شامل غزلیات مرتب به حروف تهجی (از الف تا هاء) است و در ح ۵۵۰۰ بیت میباشد.
متن يادداشت
پیش از شروع به دیوان در پنج صفحه و در آخر نسخه در هشت صفحه ابیات و غزلیاتی از شاعر به خط شکسته نستعلیق نگارش یافته و بر برخی از آنها قلم محو کشیده شده است.