بسمله قال الشیخ الشریف العبید لی النسابه و ابوالحسن الموضح النسابه فی نسب السید الامام الهمام ابوالحسین احمد الهارونی... .
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نستعلیق تحریری.
متن يادداشت
اصفهانی.
متن يادداشت
تیماجی سبز.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
این نسخه به خط ها و قلمها مختلف در سالهای مختلف از جمله خط حکیم مومن و محمدباقر طبیب تنکابنی این دفتر نخست در دست رضا قلی هدایت و سپس در دست معتمدالدوله عبدالعلی متخلص به عبدی پسر فرهاد میرزا بوده و یادداشتهای هر دو در دفتر دیده میشود. در ص ۵۳۷ مرحوم رضا قلی خان هدایت به خط خود نوشته است، «هو الله تعالی این بیاض که فی المثل برجیست پر اختر حکمت و درجی پر گوهر معرفت فقیر الراجی لعنایت رضا قلی المتخلص بهدایت در ری خریداری نموده. ۱۲۵۸» و سپس در ص ۵۳۹ پس از چند بیت از الهی که ظاهرا به خط خود او است و در صدر آن نوشته: «الهی عفی عنه» باز مرحوم هدایت به خط خود نوشته است: «این کراس بیاض را که مطالعه مطالع شموص مطالب و مقاصد نکات حکمت آیاتش دیده دل را ضیا دهد و سویدای قلب از سوداش سلب شود و غالبا رسالتش بخط مرحوم حکیم مومن تنکابنی صاحب تحفه است و بعضی را بصوابدید وی نگاشتهاند...».
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلد پنجم، صفحه ۴۳۱۶.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
شجره نسب و سرگذشت اجداد سادات دیلمی که نیاکان حکیم مومن و میر عطاءالله (پزشکان عصر صفوی) بودهاند و به قاسم بن حسن امیر بن ابیالحسن زید بن حسن بن علی بن ابیطالب (ع) میرسد به نقل از کتاب عبیدلی (تالیف در ۴۰۴ق. و نیز از شجره نامه دیلمیه که در ۹۹۷ق. تالیف شده و از وصیت نامه سید موید ابوالحسن احمد بن ابوالقاسم بن هارون اقطع که در زمان نوشتن این شجره نامه در دست بوده است). محمدباقر دیلمی در ذیل آن، سرگذشت میر عطاءالله تنکابنی نیای حکیم مومن ( -۱۲۰۳ق.) و موالید و وفیات این نزدیکان حکیم مومن را نوشته است، تاریخ این نوشته ۱۰۸۹ق. است.