/ از: رکنالدین ابوالحسن حسین بن عالم بن ابیالحسین حسینی هروی غوری معروف به میر حسینی سادات.
وضعیت نشر و پخش و غیره
تاریخ نشرو بخش و غیره
ق ۱۱ق.
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
ص ۱۱۷-۲۰۵.
ابعاد
بیاض رقعی. ۳/۵*۸*۱۸سم. ۵۳۹ص. ۲۲-۳۱س.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
مولف عارف بسیار معروف ( -۱۶ شوال ۷۱۸ق.). مولف خود در پایان کتاب در وجه تسمیه آن سروده:
متن يادداشت
بیک رشته ز دریای تفکر/ کشیدم نظم را با نثر چون در// بسی مغز حقیقت یابی ای دوست/ که پنهان کردهام در زیر این پوست// در آنساعت که میکردم تمامش/ نهادم نزهه الارواح نامش
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
تحریری خوش.
متن يادداشت
عناوین به سرخی نوشته شده.
متن يادداشت
اصفهانی.
متن يادداشت
تیماجی سبز.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
این نسخه به خط ها و قلمها مختلف در سالهای مختلف از جمله خط حکیم مومن و محمدباقر طبیب تنکابنی این دفتر نخست در دست رضا قلی هدایت و سپس در دست معتمدالدوله عبدالعلی متخلص به عبدی پسر فرهاد میرزا بوده و یادداشتهای هر دو در دفتر دیده میشود. در ص ۵۳۷ مرحوم رضا قلی خان هدایت به خط خود نوشته است، «هو الله تعالی این بیاض که فی المثل برجیست پر اختر حکمت و درجی پر گوهر معرفت فقیر الراجی لعنایت رضا قلی المتخلص بهدایت در ری خریداری نموده. ۱۲۵۸» و سپس در ص ۵۳۹ پس از چند بیت از الهی که ظاهرا به خط خود او است و در صدر آن نوشته: «الهی عفی عنه» باز مرحوم هدایت به خط خود نوشته است: «این کراس بیاض را که مطالعه مطالع شموص مطالب و مقاصد نکات حکمت آیاتش دیده دل را ضیا دهد و سویدای قلب از سوداش سلب شود و غالبا رسالتش بخط مرحوم حکیم مومن تنکابنی صاحب تحفه است و بعضی را بصوابدید وی نگاشتهاند...».
متن يادداشت
خط این نسخه شکسته نستعلیق زیبای کاتب نسخه قبل است و رقم کاتب هم نام خود را بناد اما در پایان نسخه نوشته. «حسب الفرموده جامع کمالات صوری و معنوی مخترع طور اهلیت و مردی صاحب نفس عیسوی و جالینوس الزمانی مخدومی ملاذی میرزا محمد مومن حفظه الله تعالی در مقام تنمیق این رساله شریفه در آمد حرره العبد الضئیل الذلیل محمداسماعیل بتاریخ اربع عشر شهر صفر ختم بالخیر و الظفر من شهور سنه سبع و ستین بعد الالف من الهجره النبوی (ص) سنه ۱۰۶۷».
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر