/ از: طهماسب میرزای مویدالدوله پسر شاهزاده محمدعلی میرزا متخلص به دولت پسر فتحعلی شاه قاجار.
وضعیت نشر و پخش و غیره
نام ناشر، پخش کننده و غيره
میرزا علی فرزند احمد نواب.
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
ص ۱۱۰-۱۲۰.
ابعاد
۱۱*۱۷/۵سم. ۳۰۷ص. سطور: مختلف.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
در چهاردهم شهر شعبان العظم سنه یکهزار و دویست و بیست هجری در شهر قزوین از کتم عدم بعرصه وجود آمدم و در سنه یکهزار و دویست و سی دو که ده سال از سنین عمرم گذشته بود حسب الحکم خاقان مغفور شاهزاده مبرور حاکم قلمرو علیگر شدم و آنچه در زمان حکومت آنجا از آبادی ولایت... .
متن يادداشت
... فضایل دیگر بهیچوجه در خود سراغ ندارم اینها هم دخلی بمن ندارد همه از قوت طالع پادشاهان بزرگ و یمن دولت ابد مدت است. قلم معجز نگار سپهر از روی مهر هرچه میداند خواهد نوشت این یادداشت را با اصرار نوشتم بعد از استحضار بشویید و بکس نگویید و السلام خیر ختام.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
گویا عباسقلی سپهر سرگذشت مویدالدوله را خواسته و او در این رساله اجمالی از وقایع زندگانی و سرگذشت خویش را شرح کرده است. مویدالدوله در ۱۲۲۰ق. در شهر قزوین متولد شده و اهل فضل دانش بوده و در زمان ناصرالدین شاه به حکومت کرمان و نیز مامور نظم بلوچستان گردید رجوع به ناسخ التواریخ- قاجار- ناصرالدین شاه و دیباچه همین کتاب.
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
خط نستعلیق و با چند قلم به این ترتیب: ۱. رساله اول از آغاز تا ص ۴۷ به خط نستعلیق.
متن يادداشت
مرحوم سپهر درباره آن چنین نوشته: «این مکتوبات تا به این مقام مگر چند سطری از خطوط آقای میرزا علی ولد مرحوم میرزا احمد نواب که از شاهزادههای صفویه و با ما نسبت دارند میباشد در آن اوقات در طهران در خدمت مرحوم والدم لسان الملک کاشانی اعلی الله مقامه بود حرره الجانی عباسقلی بن المرحوم المذکور سنه ۱۳۰۳ق.» و از ص ۴۹-۱۰۶ به خط نستعلیق سپهر و مورخ ۱۲۸۲ق. است و در پایان این رساله این دو یادداشت از سپهر درباره این دفتر خاصه ش: ۱ (ترجمه عوامل) حاضر نوشته شده:
متن يادداشت
الف. «امروز که روز سهشنبه سوم شهر شعبان المعظم لویت ئپل ۱۳۳۶ و مطابق عید مولود مسعود حضرت سیدالشهداء ارواحنا فداه میباشد و در این حوالی غروب آفتاب که از تحریر کتاب احوال حضرت امام علی نقی علیهالسلام دست کشیدمی تا فردا به تجدید بپردازم در اطاق کتابخانه نظر به این نسخه افتاد که در آغاز عمر و سن طفولیت که مشغول خواندن درس بودهام آنچه خواندهام ترجمه کردهام حرره الجانی عباسقلی مشیر افخم وزیر تالیفات سپهر ثانی». ب. «شکر خدای را که بعد از پنجاه و چهار سال به ملاحظه این نسخه که در پارهای از خطوط ایام طفولیت بنده و پارهای از خطوط دیگران است نایل شدم حرره عباسقلی سپهر ۱۳۳۶ و نیز شکر خدای را که در این شب سهشنبه سوم شهر شعبان العظم سنه ۱۳۳۹ق. که شب عید مولود مسعود همان بزرگوار است در همین کتابخانه نظر به این نسخه افتاد این چند کلمه به یادگار ثبت شد. حرره الجانی عباسقلی سپهر کاشانی، و نیز شکر خدای را که در این روز سیم ماه رمضان سنه ۱۳۴۰ق. به این نسخه نظر افتاد.
متن يادداشت
۲. رساله ۲ به خط نستعلیق خوش.
متن يادداشت
۳. به خط نستعلیق.
متن يادداشت
۴. به خط نستعلیق سپهر در ۱۲۹۷.
متن يادداشت
وی در پایان این رساله نوشته: هو الله تعالی این نسخه دوازده امام علیهم السلام و صلوات کبیر را که از منشآت طبع فرید دهره و وحید عصره شیخ اجل اوحد محییالدین عربی است و تا به حال کمتر کسی به ملاحظه آن قادر و نایل بود مقرب الخاقان آقای میرزا مهدیخان همدانی سلمه الله تعالی که از صاحب منصبان بزرگ وزارت خارجهاند تحصیل و نسخ متعدد نوشتهاند تا افاضه و استفاده آن عام باشد این بنده نیز از روی نسخه ایشان این نسخه را نگارش داده فی شهر شوال المکرم سنه ۱۱۹۷ق. حرره عباسقلی.
متن يادداشت
۵. به خط نستعلیق و در پایان اشعاری به خط مرحوم بهار است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نستعلیق.
متن يادداشت
فرنگی الوان.
متن يادداشت
مقوایی.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
از ص ۱۲۱-۱۲۹ و ص ۱۶۱-۱۶۸ سفید است.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: مجلد پنجم، صفحه ۳۸۹۷-۳۸۹۹.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
در پایان این دفتر دو رساله چاپی (رساله معاصر کبیره- مراثی سروش) افزوده شده است.