قوله سمله الله تعالی فی الهیئه، الهیئه علم یبحث فیه عن الفلکیات و کیفا و وضعا و حرکه و عن العناصر تبعا و المراد بالفلکیات الافلاک الکلیه و الجزئیه... .
متن يادداشت
... و الاسهل ان یخط علی استقامه الظل قبل الزوال فی ای وقت شئنا خطا من اصل الشاخص و بعده آخر کذلک المنصف للزاویه الحادثه خط نصف النهار. در ذیل ص ۱۱۹ بیاض است اما در رساله نقصی نیست و گویا این بیاض، جای رسم شکلی بوده است.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
این نسخه بر تشریح الافلاک شیخ بهائی عاملی، جمعی از شاگردان او و متاخران از او شرح و حاشیه نوشتهاند. حاشیهای نیز شیخ بهائی خود نوشته که به وسیله یکی از شاگردان گردآوری شده. و نسخه حاضر نیز حاشیهای است بر آن با عنوان «قوله سلمه الله» از یکی از معاصران یا شاگردان او و فاقد خطبه است. مولف این حاشیه، از تعلیقات خود بر شرح تذکره و بر فارسی اسطرلاب و از رساله مستقلی که درباره حل اشکال عطارد و قمر نوشته، یاد کرده است وی میگوید اشکال عطارد را هیچ یک از قدما از زمان آدم تا محقق طوسی، موفق به حل آن نشدهاند - و نخستین بار خواجه طوسی با اصل کبیر و صغیر خود این اشکال را حل کرد. درباره لغت آسمان میگوید مرکب از «آس» و «مان» (حرف تشبیه) است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
عناوین به خط سرخ نوشته شده است و بعضی از رسایل دارای جدول و به رنگ سیاه و سرخ کشیده است.
متن يادداشت
امیری شکری آهار مهرهدار.
متن يادداشت
میشن خرمایی ضربی.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر