برای شرح حال این خاندان به مقدمه همین جلد رجوع شود.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
الطهاره و هی فی اللغه بمعنی النزهه و النظافه و فی اصطلاح الشرع و المتشرعه اسم للوضوء و الغسل... و خرج بهذا القید ما لا یکون... .
متن يادداشت
... من النص و یحتمل ضعیفا اعتبارها بالاضافه الی الماء فتامل.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
صاحب جواهر و شیخ حسن کاشف الغطاء این کتاب را دیده و بر آن تقریظ نوشته و مقام علمی او را گواهی کردهاند. این تقریظها به خط ایشان در آغاز این نسخه موجود است. وی نوه دختری سید محمد مجاهد طباطبایی است و از او با عنوان «جدی الطباطبایی» یاد میکند. از جمله اساتید او میتوان صاحب فصول و صاحب جواهر را نام برد و از دیگر آثار وی حاشیهای است بر فصول که صاحب ذریعه از آن یاد کرده ا ست و در همین مجموعه اهدائي مشتمل بر چند جلد موجود است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
تیماج قهوهای فرسوده.
متن يادداشت
فرنگی.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
پشت برگ اضافی آغاز، فهرست کتابهای شخصی نویسنده است به خط ایشان که نزد عالمانی با اسامی زیر به امانت داشته است: آخوند ملا قاسم رشتی، آخوند ملا باقر خراسانی، ملا عباس مازندرانی، میرزا علی همدانی، آخوند کرهرودی، ملا باقر جندقی، ملا علی نوری، آقا محمد داماد، آخوند ملا کهکی، آقا شیخ علی پسر مرحوم حاجی، ملا هادی طالقانی، شیخ محمدتقی دزفولی، ملا حسن علی درجزینی. صفحه ش ۳ تقریظ و اجازه صاحب جواهر به مولف و صفحه ش ۴ تقریظ و اجازه شیخ حسن کاشف الغطاء به مولف را در بر دارد. صفحه ش ۵ مشتمل بر یادداشتی است از سید محمدصادق طباطبایی مورخ ۱۵ رمضان ۱۳۴۸ق مطابق ۲۵ اسفند ۱۳۰۸ش شامل توضیحاتی در باب کتاب و نویسنده و نیز درباره کتابخانه خانوادگی سنگلجی، وی در پایان اظهار امیدواری میکند که آن را به کتابخانه عمومی تبدیل کند. وی فرزند سید محمد طباطبایی سنگلجی و رئیس مجلس شورای ملی در دوره ۱۴ بوده و در همین دوره مجموعه عظیم طباطبایی را به کتابخانه مجلس اهدا کرد. برای ملاحظه تقریظات و یادداشت نامبرده به مقدمه همین مجلد مراجعه شود. در نسخه علائم اصلاح به قلم مصنف دیده میشود. بر پشت برگ اضافی پایان، نیز سیاهه کتابهای امانی مصنف دیده میشود.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: جلد ۲/۲۴، صفحه ۸۲ - ۸۳.
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
نک: الکرام البرره، ۲/ ۶۴۷؛ ذریعه، ۶/ ۱۶۵.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
شرح یا حاشیهای است بر کتاب الطهاره ریاض المسائل سید علی طباطبایی (د: ۱۲۳۴ق) تا باب منضوحات البئر.