«حدیث بساط، معجزه شیخ عالیمقدار این بابویه قمی قدس سره در کتاب مجمع الروایه بسند خود از سلمان فارسی رضی الله عنه روایت کرده گوید روزی بودم در خدمت مولای امیرالمومنین علیه السلام، در آن روز نوبت غصب خلافت بعمر بن الخطاب ...».
متن يادداشت
«... از رحمت خود کسی که غصب حق تو نمود و منکر خلافت تو گردید دور گردان ... و صلی الله علی محمد و علی و فاطمه و اولادهما الطیبین الطاهرین المعصومین بحق محمد و آله الطاهرین برحمتک یا ارحم الراحمین».
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
کاتب و محل کتابت نامعلوم است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
عنوانها و نشانیها مشکی؛ اندازه متن: ۵/۱۷*۱۰سم.
متن يادداشت
فرنگی سفید نازک آهار مهره شده.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
2
متن يادداشت
این نسخه در حاشیه تصحیح گردیده است.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۲۳۶ - ۲۳۷.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
شرح و ترجمهای از حدیث مشهور «بساط» است که به روایت شیخ صدوق (د. ۳۸۱ق) از حدیقه الشیعه (در نسخهی ما مجمع الروایه) از سلمان فارسی نقل گردیده است؛ این حدیث داستان بر بساط نشستن حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام و بعضی از یاران آن حضرت و رفتن به کوه قاف و سید اسکندر را بیان میکند. باید افزود که حدیث بساط، دارای چند شرح و ترجمه از محمود بن محمدعلی بهبهانی کرمانشاهی (د. ۱۲۶۹ق)، فخرالدین ترکستانی ماوراءالنهری (د. پس از ۱۰۶۵ق)، محمدهاشم بن اسماعیل زنجانی شیرازی (د. ۱۱۹۹ق)، قاضی محمدسعید بن محمدمفید قمی (د. ۱۱۲۶ق) و مولی حیدر بن محمد خوانساری (د. پس از ۱۰۲۳ق) و چند شخص ناشناس است که نسخههایی از آنها در کتابخانههای داخل و خارج از کشور، در معجم الاثار المخطوطه (صص ۶۴، ۱۷۲ و ۱۷۵ - ۱۷۶) معرفی شده است؛ به نظر میرسد این نسخه با یکی از نسخ ترجمهی حدیث بساط موجود در کتابخانهی آیت الله العظمی مرعشی (ره) به شمارههای «ذیل ۴/۱۱۵۲۳» و «ذیل ۱۲۱۹۴» متحد بوده باشد.