/ از: ابوالحسین احمد بن محمد بن احمد بغدادی قدوری حنفی
وضعیت نشر و پخش و غیره
تاریخ نشرو بخش و غیره
، تاریخ کتابت: سدهی ۱۳ق.
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
۱۴ (۳۱ب - ۴۴ب) برگ، ۱۵ سطر.
يادداشت کلی
متن يادداشت
باید افزود که این اثر در سال ۱۸۴۷م در دهلی، به سال ۱۸۷۰م در لاهور، سالهای ۱۸۸۰ و ۱۹۰۹م در قازان، در سال ۱۳۰۳ق در بمبئي، سالهای ۱۳۱۰ و ۱۳۱۷ق در استانبول و نیز بارها در قاهره به صورت سنگی به چاپ رسیده است.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
«بسمله، کتاب الطهاره قال الله تعالی یا ایها الذین آمنوا اذا قمتم الی الصلوه فاغسلوا وجوهکم وایدیکم الی المرافق و امسحوا بروسکم و ارجلکم الی الکعبین؛ ففرض الطهاره غسل الاعضاء الثلثه و مسح الراس و المرفقان و الکعبان یدخلان فی الغسل و المفروض فی مسح الراس مقدار الناصیه و هو ربع الراس لما روی عن المغیره بن شعبه ...».
متن يادداشت
«... کتاب الزکوه، الزکوه واجبه علی الحر المسلم... و سلاح الاستعمال زکوه و لایجوز اداء الزکوه ... او مقارنته العزل مقدار الواجب من تصدق ما له...» افتاده.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
مولف اثر ناشناخته است.
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
کاتب و محل کتابت نامعلوم است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
متن يادداشت
نستعلیق تحریری.
متن يادداشت
عنوانها و نشانیها قرمز؛ اندازه متن: ۵/۱۷*۸سم.
متن يادداشت
فرنگی نخودی (با تاریخ ۱۸۴۴م درون کاغذ).
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
2
خصوصیات نسخه موجود
1
متن يادداشت
این نسخه در حاشیه تصحیح گردیده است.
متن يادداشت
ترجمهی ترکی برخی واژهها در ذیل عبارات میان سطور آمده.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۱۱۲ - ۱۱۴.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
متن مختصر مشهور و معتبری در فقه اهل سنت (حنفیان) از کتاب الطهاره تا کتاب الوصایا است که به جهت اهمیت آن، مورد عنایت و توجه فقها وعالمان قرار گرفته و سالها در مدارس دینی مورد تدریس و تدرس و مراجعهی دانشجویان علوم اسلامی بوده است و آنان مطالعهی آن را موجب برکت و ازدیاد روزی میدانستهاند، چنان که حاجی خلیفه دربارهی این اثر به نقل از صاحب انوار الادعیه گوید: «ان الحنفیه یتبرکون بقراءه فی ایام الوباء و هو کتاب مبارک من حفظه یکون امنیا من الفقر حتی قیل ان من قراه علی استاذ صالح و دعا له عند ختم الکتاب بالبرکه فانه یکون مالکا لدراهم علی عد مسائله»! باید افزود این اثر دارای شروح و تعلیقات بسیار و نیز دارای چند ترجمه به زبان ترکی عثمانی، فارسی، اردو، پشتو و ... است که حاجی خلیفه در کشف الظنون (ج۲، صص ۱۶۳۱-۱۶۳۴) و علیرضا قرهبلوط در معجم التاریخ (ج۱، صص ۴۰۹-۴۱۱) گزارشی از آنها بدست دادهاند و نسخههایی از این شروح در این کتابخانه موجود است. از مختصر قدوری در این کتابخانه نسخههای متعددی موجود است که از آن جمله میتوان به نسخههای جدید شمارهی «۱۳۷۳۸»، «۱۴۰۲۳» و «۳/ ۴۳۰ کریمزاده» اشاره نمود. اکثر کتابخانههای ایران، همچون کتابخانهی آیت الله العظمی مرعشی و آستان قدس رضوی و نیز سایر کتابخانههای جهان، عمدتا حاوی نسخه مختصر قدوری هستند.