محل کتابت: آمد، مدرسه علی پاشا در حجره اثنین در طرف مغرب!
نام ناشر، پخش کننده و غيره
: کاتب: عبدالکریم بن الحاج احمد بن الحاج عبدالغنی
تاریخ نشرو بخش و غیره
، تاریخ کتابت: اوایل سدهی ۱۱ق (بخش نونویس: سال ۱۰۸۶ق).
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
۵۰ (۱۳۸ب - ۱۸۷الف)برگ، ۲۱ و ۲۵سطر.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
«بسمله، کیف لا احمد لمن لم یخزنا بما عصینا.. اما بعد فیقول الاحوج.. لما کان علم الکلام علما باحثا عن ما یجب علی کل مکلف هو معرفه الحق... خدمت به خدمته العمید لمولاه العتبه العلیه... قطب العالم و مرکز... سمی خلیل الرحمن شیخ الزمان معین الدین ابوحامد خلیل الله... فی بلده سمرقند فی البقعه المبارکه المیمونه خانقاه الحضره المجذومیه الحسنیه الخوارزمیه و هو مخدوم مخدومنا... سمیته بالخانقاهی... قوله و هو انسان بعثه الله اه، الضمیر راجع الی...».
متن يادداشت
«... انما یصح بدعوی ثلث کلیات ... و الحمدلله علی ما وفقنا لما وفقنا به و المرجو من الناظرین ان ینظر بعین العنایه و عین العنایه من کل عیب کلیله و لکن عند السخط... علی آخر ما صنفه العلامه الدوانی نعمه؛ تمت هذه النسخه القراباغی».
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
بخش نخستین آن به خط نستعلیق و بخش دوم نیز به خط نسخ کتابت گردیده است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
متن يادداشت
نستعلیق تحریری و نسخ (دو قلم).
متن يادداشت
عنوانها و نشانیها قرمز و مشکی؛ اندازه متن: ۵/۱۷*۹ و ۵/۱۴*۱۰سم.
متن يادداشت
فرنگی نخودی و سفید آهار مهره شده.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
خصوصیات نسخه موجود
3
خصوصیات نسخه موجود
2
متن يادداشت
این نسخه از عصر محشی است و از نفاست خاصی برخوردار است؛ پس از محو کلمات بر اثر رطوبت لیکن کسی پس از آن با قلم دیگری جاهای ناخوانا را اصلاح نموده است. بخشی از نسخه (برگ ۱۳۸ب - ۱۵۷ب) اندکی کهنهتر و بایستی از عصر محشی (اوایل سدهی ۱۱ق) و باقی برگها نونویس (سال ۱۰۸۶ق) است و در ضمن قلم کتابت هر دو نیز متفاوت است؛ برخی از رسالههای معرفی شده، اکنون در این مجموعه نیست. به هر تقدیر این رساله نخستین رساله این مجموعه بوده است که در صحافی به این نقطه (برگ ۱۳۸الف) منتقل شده است! در انجام، برگی از رسالهای فقهی آمده است که قلم خورده و باقی برگها نیز افتاده است.
متن يادداشت
در آغاز نسخه فهرستی از رسالههای این مجموعه آمده که با توجه به آن گویا هنگام صحافی، مکان برگهای رسالههای این مجموعه جابجا و برخی نیز مفقود شده است!
متن يادداشت
در حاشیه تصحیح گردیده و مقابله شده است و نشان «بلغ» در هامش برگها مشاهده میشود. حاشیه نویسی بسیار ناچیزی با نشان «صلاحالدین» دارد و باقی حواشی گویا ادامهی متن میباشد.
یادداشت منشاء
تملک و سجع مهر
3
متن يادداشت
در فواصل برگها مهر گرد «شیخ محمد آغازاده احمد سعید افندی وقفدر ۱۳۱۰» در چند جای نسخه آمده است.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: جلد ۲/۴۰، صفحه ۲۱ - ۲۳.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
تعلیقاتی بر شرح مولی جلال الدین محمد بن اسعد دوانی بر العقاید العضدیه قاضی عضدالدین عبدالرحمن بن احمد ایجی است که از سوی مولی یوسف قرهباغی، در حل برخی دقائق و نکت آن به نام شیخ معینالدین ابوحامد خلیل الله از مشایخ صوفیه در خانقاه غوثیهی حسینیهی خوارزمیهی شهر سمرقند نگارش یافته است. به همین سبب نیز به الخانقاهی نیز شهرت یافته است. از این اثر نسخهای جدید در این کتابخانهی عامره به شمارهی «۱۶۴۷۲» موجود ا ست و نیز علیرضا قره بلوط در معجم التاریخ (ج۵، ص۴۰۱۷) گزارشی از برخی نسخههای داخل و خارج از کشور بدست داده است.