ستایش مرخدایی را سزا که از آب و خاک جان پاک آفریده او را از همه آفریدهگان برگزیده بر از جامه دانشش پوشانیده و می از جام بینشش نوشانیده است...
متن يادداشت
نه همین بلکه هرچه چوبین است/ این چنینش بود حساب و شمار.
یادداشتهای مربوط به عنوان و پدیدآور
متن يادداشت
این کتاب در آغاز به خط مولف چنان نامیده شده که ذکر کردیم.
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
روی برگ اول نام کتاب به خط مولف آمده است.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات نسخه:
مشخصات ظاهری
رنگ مرکب:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ.
متن يادداشت
صفحات مجدول به زر و مشکی و لاجورد و کمندی مشکین. دو برگ اول با حاشیهسازی گل و بوته به نقش اسلیمی و بین سطرها زرین دندان موشی.
متن يادداشت
عناوین به قرمز.
متن يادداشت
تیماج قهوهای با جدولکشی ضربی.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
خصوصیات نسخه موجود
2
متن يادداشت
توسط مولف تصحیح شده است؛ در آغاز و پایان کتاب برگهای سفید گذاشته شده است.
متن يادداشت
دارای حواشی در معنای برخی از لغات.
یادداشتهای مربوط به کتابنامه ، واژه نامه و نمایه های داخل اثر
متن يادداشت
این عناوین در کتاب حاضر دیده میشود: انشای وی بدون استفاده از لغات تازی تالیف شده در یکمنزلی گنبد قابوس به سال ۱۲۵۲ق، حکایاتی بدون حرف الف و باء و تاء، کاغدی به امام جمعه تهران میرزا ابوالقاسم، نامهای به فریدون میرزا بعد از فتنه بابی به سال ۱۲۶۹ق، نامه به نصرتالدوله فیروز میرزا، در پشت کتاب دعایی که همیشه همراه آبدار است نوشته به سال ۱۲۷۶ق.، نامه به احمدخان بن عبدالحسین خان به سال ۱۲۷۹ق.، عریضهای از قول سلیم سیاه به خاکپای مبارک، نامهای به شعاعالسلطنه به سال ۱۲۸۱ق. نامهای به اعتضادالسلطنه، نامه به محسن میرزای امیر آخور، نامه به میرزا سعیدخان وزیر امور خارجه، به اعتضادالسلطنه به سال ۱۲۸۱ق. به ملا محمود ترک ادیب ملاباشی، به اعضادالسلطنه به سال ۱۲۸۲ق. رقمی از جانب مهد علیا، نامهای به معاونالملک میرزا عباس خان به سال ۱۲۸۳ق، عریضهای به شکارگاه جاجرود به اعلیحضرت به سال ۱۲۸۳ق، عریضهای به اعلیحضرت به سال ۱۲۸۴ق، در جواب عریضه میرزا ابوطالب وزیر لرستان به سال ۱۲۸۴ق.، نامهای به مویدالدوله به سال ۱۲۸۴ق، به حسامالسلطنه در سال ۱۲۸۴ق.، به حسنعلی خان وزیر مختار به سال ۱۲۸۴ق.، به اعتضادالسلطنه به سال ۱۲۸۴ق.، به علیاکبرخان مباشر جوانرود، به اعتضادالسلطنه به سال ۱۲۸۵ق.، به آقای مستوفیالممالک به سال ۱۲۸۵ق.، به اعتضادالسلطنه به سال ۱۲۸۵ق.، به همو در همان سال، به مهدعلیا به سال ۱۲۸۶ق.، به حسنعلی خان وزیرمختار به سال ۱۲۸۶ق.، به میرزا رضای وکلی منشی باشی به سال ۱۲۸۶ق.، به حسنعلی خان وزیرمختار، میرزا سعیدخان وزیر امور خارجه، به حسنعلی خان وزیر مختار، به همو درسال ۱۲۸۷ق.، به اعتضادالسلطنه به سال ۱۲۸۷ق.، به حسنعلی خان سال ۱۲۸۷ق.، به یکی از اعیان در مقام نصیحت، به حسنعلی خان وزیر مختار، به میرزا عیسی وزیر دارالخلافه به سال ۱۲۸۸ق.، به میرزا محمدحسین دبیرالملک، به حشمتالدوله به سال ۱۲۸۹ق.، به دیوان خانه عدلیه، به شاهزاده خانم حاجی نگار خانم به سال ۱۲۹۱ق.، به وزیرمختار از ینبع، به وزیر دفتر ار مکه به سال ۱۲۹۲ق.، اشعاری از مولف از سال ۱۲۵۱ - ۱۲۹۳.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر