GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
Text of Note
آغاز: بسمله اینسال که مجدّد میشود سال دهم از تاجگذاری خلیفه اسلام پناه ... سلطان احمد شاه ... و سال هجدهم از اعطاء مشروطیت ایران که تاریخ احمدی میباشد تاریخ احمدی حقیر سید جلال الدین طهرانی مطابق تعدیلات ذیل برای ...
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
Text of Note
نستعلیق
NOTES PERTAINING TO RESPONSIBILITY
Text of Note
بتاریخ ۲۸ حوت ایت ئیل ۱۳۴۱ نمره ۱۰۶ حسب الامر مقام منیع ریاست وزراء عظام دامت شوکته امتیاز طبع شیر و خورشید اختصاص بتقویم جناب مستطاب آقای سید جلال الدین طهرانی دارد و احدی حق طبع شیر و خورشید را در تقاویم نخواهد داشت محتشم السلطنه محل مهر وزارت جلیله معارف» (ص۱)
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
نویسنده تقویم و تاریخ جدیدی را به نام احمدشاه قاجار تنظیم کرده است و نام آن را تقویم و یا تاریخ احمدی گذارده است. برای آن ماه هایی به زبان فارسی تعیین کرده و در تقویم جدولی به نام شهور احمدی اضافه کرده است. مبدأ تاریخ احمدی برای حفظ تاریخ اعطاء مشروطیت اول حمل ۱۲۸۵ شمسی قرار داده است. این دارای تعدیلات است و چهار قرن در آن به نام های قرن اصغر (۱۰۰سال)؛ قرن اوسط (۱۰۰۰سال)؛ قرن اعظم (۱۰۰۰۰ سال) و قرن القرون (۱۰۰۰۰۰سال) در این تقویم در نظر گرفته شده است. که بر اساس محاسباتی کبیسه ها نیز محاسبه می شوند. اسامی شهور دوازده گانه تاریخ احمدی : چمن آرا، گل آور، جان پرور، گرما خیز، آتش بیز، جهان بخش، دژم خوی، باران ریز، خرم روی، سرماده، برف آور، مشکین فام است. که هر ماه سی روز است و خمسه در ماه آخر مشکین فام افزوده می شود. در ادامه نیز وی مختصری از علم هیئت جدید را بیان می دارد. در نهایت نیز جدولی تطبیقی با سال های شمسی، قمری، مسیحی، احمدی، زردشتی و جلالی آورده است.