منهاج الطالبين و عمدة المفتين = منهاج الطالبين في مختصر المحرر
General Material Designation
[نسخه خطی فارسی]
.PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC
Name of Publisher, Distributor, etc.
بی کا
Date of Publication, Distribution, etc.
بی تا
PHYSICAL DESCRIPTION
Specific Material Designation and Extent of Item
246ص. (7 سطر)
Dimensions
16×5/20
GENERAL NOTES
Text of Note
فهرست استادي: 698
GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
Text of Note
آغاز: بسمله. الحمد لله البر الجواد الذي جلت نعمه عن الاحصاء... اما بعد فان الاشتغال بالعلم من افضل الطاعات و اولي ما انفقت فيه نفائس الاوقات و قد اکثر اصحابنا رحمهم الله من التصنيف من المبسوطات و المختصرات...
Text of Note
انجام: عن المسجد للاذان في الاصبح و يحسب قضاء الاوقات الخروج بالاعذار الا اوقات قضاء الحاجة کتاب الجمع هو فرض و کذا.
NOTES PERTAINING TO EDITION AND BIBLIOGRAPHIC HISTORY
Text of Note
"المحرر" ابوالقاسم عبدالکريم بن محمد رافعي، کتابي مشهور و کهن در فقه شافعي است که در آن به احکام و مسائل شرعي از ديدگاه فقه شافعي پرداخته شده و از زمان تاليف جزء کتابهاي درسي حوزههاي اهل سنت بوده و شروح و حواشي بسياري از طرف علماي اهل سنت بدان نگاشته شده است. نووي براي کاستن از حجم اين کتاب، آن را (با حذف نصف حجم نخستين) کوتاه ساخت بدون حذف چيزي از مقاصد کتاب و اين مختصر با مطالبي که بر آن افزود در حدود سه چهارم اصل شد. نووي در ديباچه منهاج شيوه اختصار و تصرفات و تقديم و تاخيرها و فهرست علائم و اصطلاحات و اشارات و فهرست اجمالي افزودههاي خود را ياد ميکند و ميگويد : اين مختصر در حقيقت شرحي است بر محرر و همزمان تاليف اين مختصر کتابي ديگر در شرح آن نوشتيم تا دلائل و موجبات تصرفات و اضافاتي که در محرر انجام شده روشن سازم. منظور وي از شرح ديگر همان "منهج الطلاب" يا "نهج الطلاب" است که بعدها بر آن شرحي به نام "فتح الوهاب" نوشت. شرح حاضر شامل ابواب فقهي است از طهارت تا امهات الاولاد است. نسخه حاضر از طهارت تا اعتکاف است. (مرعشي 31/385؛ آستان قدس 21/1520؛ ملک 1/553؛ ملي 16/267)
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
Text of Note
نوع خط: نسخ
Text of Note
جلد: گالينگور قهوه¬اي، مرمت¬شده
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
يادداشتي به تاريخ بيست و پنجم محرم 1313ق. در آغاز نسخه؛ يادداشت خريد کتاب در سال 1281ق. با مهر مربعي¬شکل با سجع "محمدامين..." و مهر بيضوي با سجع "يا محمد" در صفحه 4 ؛ عناوين و نشانيها شنگرف؛ در حاشيه تصحيح شده است؛ حواشي با فقراتي از عجاله، محمدية، دميري، محلي، شرح محرر، محتاج، مغني، ابن حجر، صح؛ برخي عبارت و کلمات در حاشيه و ميان سطور شرح و توضيح داده شده است.