آغاز و انجام = منازل السائرين = تذکره = مبدا و معاد
General Material Designation
[نسخه خطی فارسی]
.PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC
Name of Publisher, Distributor, etc.
بی کا
Date of Publication, Distribution, etc.
قرن 13ق.
PHYSICAL DESCRIPTION
Specific Material Designation and Extent of Item
30ص. (137-166)(15 سطر)
Dimensions
15×21
GENERAL NOTES
Text of Note
فهرست استادي: 714
GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
Text of Note
آغاز: بسمله. ربنا لا تزغ قلوبنا بعد از هديتنا... سپاس آفريدگاري را که آغاز همه ازوست و انجام همه بدوست بلکه خود همه اوست و درود او بر آن پيغمبراني که راه نمايان خلقند باغاز و انجام خصوصاً...
Text of Note
انجام: دنيا و آخرت بر مرد خدا حرام هست الدنيا حرام علي اهل الاخرةو الاخرة حرام علي اهل الدنيا و هما حرامان علي اهل الله سبحان ربک رب العزة عما يصفون و سلام علي المرسلين و الحمد لله رب العالمين.
NOTES PERTAINING TO EDITION AND BIBLIOGRAPHIC HISTORY
Text of Note
رسالهاي مشتمل بر بيست فصل است که خواجه آن را به خواهش بعضي دوستان خود تاليف کرده و در آن از آغاز و انجام خلقت و قيامت و بهشت و جهنم و غيره به روش عرفاني بحث نموده است. فصول کتاب چنين است: 1. صفت راه آخرت و ذکر سالکانش و اسباب اعراض مهم. 2. اشارت به مبدء و معاد. 3. اشارت به هر دو جهان. 4. اشارت به زمان و مکان. 5. اشارت به خلايق. 6. احوال اصناف خلق در آن جهان و ذکر بهشت و دوزخ. 7. اشارت به صراط. 8. اشارات به صحائف اعمال. 9. اشارت به طي آسمانها. 10. اشارت به وزن اعمال و ذکر ميزان. 11. اشارت به طي آسمانها. 12. اشارت به نفحات صدر. 13. اشارت به حالها که در روز قيامت حادث شود. 14. اشارت به درهاي بهشت و دوزخ. 15. اشارت به زبانيه دوزخ. 16. اشارت به جويهاي بهشت. 17. اشارت به منازل بهشت و دوزخ. 18. اشارت به درخت طوبي و زقوم. 19. اشارت به حور عين. 20. اشارت به ثواب. اين کتاب بارها چاپ شده است. (الذريعة 1/36، 22/246، 247؛ مرعشي 31/375؛ مجلس 41/87؛ ملک 7/276؛ فنخا 1/216)
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
Text of Note
نوع خط: نستعليق
Text of Note
جلد: تيماج زيتونی، جدولدار گرهی، با نقش ترنج و سر ترنج و نقش گل و بوته داخل آنها
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
در حاشيه تصحيح شده است؛ حواشي با امضاي "حل"، "صح"؛ بندي از "المسائل الرفيعه" ابن سينا و بندي از کتاب "کشف المحجه" ضميمه به اين رساله.