• Home
  • Advanced Search
  • Directory of Libraries
  • About lib.ir
  • Contact Us
  • History
  • ورود / ثبت نام

عنوان
ارائه‌ی پروتکل جدید تصویربرداری جهت بهینه‌سازی کیفیت تصویر در میکرو سی‌ تی

پدید آورنده
ندا محمودی

موضوع
پالایه‌های برقی,Electric filters,a11,a11,میکرو سی‌ تی,پرتوی ایکس,کیفیت تصویر,فیلتر

رده

کتابخانه
Medical School Library and Learning Center

محل استقرار
استان: Tehran ـ شهر: Tehran

Medical School Library and Learning Center

تماس با کتابخانه : 88953002

NATIONAL BIBLIOGRAPHY NUMBER

Number
۹۸۳۹۶پ

LANGUAGE OF THE ITEM

.Language of Text, Soundtrack etc
فارسی

TITLE AND STATEMENT OF RESPONSIBILITY

Title Proper
ارائه‌ی پروتکل جدید تصویربرداری جهت بهینه‌سازی کیفیت تصویر در میکرو سی‌ تی
General Material Designation
[پایان نامه]
First Statement of Responsibility
ندا محمودی

.PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC

Name of Publisher, Distributor, etc.
دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی
Date of Publication, Distribution, etc.
۱۳۹۹

PHYSICAL DESCRIPTION

Specific Material Designation and Extent of Item
۱۳۸ص

DISSERTATION (THESIS) NOTE

Dissertation or thesis details and type of degree
کارشناسی ارشد
Discipline of degree
فیزیک پزشکی
Date of degree
۱۳۹۹/۰۶/۱۴

SUMMARY OR ABSTRACT

Text of Note
مقدمه و هدف: امروزه تصویربرداری از نمونه‌های زیستی کوچک با اهداف مختلفی مثل بررسی یک روش درمانی جدید، یا بررسی تاثیرات یا عوارض یک داروی تازه تولید شده و بسیاری دیگر از کاربردهای پیش بالینی و بیولوژیکی دیگر، به سرعت در حال گسترش است و بالا بودن کیفیت تصویر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مدالیته‌های تصویربرداری مختلفی بسته به نوع مطالعه به کار می‌روند، یکی از این مدالیته‌ها میکرو سی‌تی پرتوی ایکس است. تصاویر حاصل از این سیستم دارای قدرت تفکیک مکانی در حد چند تا چند ده میکرون می‌باشند. با توجه به اهمیت اطلاعات استخراج شده از این تصاویر، نیاز است پروتکل‌های بهینه‌ی تصویربرداری تعیین شوند. هدف اصلی این پژوهش، ارائه‌ی پروتکل جدید تصویربرداری جهت بهینه‌سازی کیفیت تصویر در میکروسی‌تی، به عبارتی تعیین ترکیبی از ولتاژ و جریان تیوب و فیلتر مکانیکی برای بهینه‌سازی تصویر می‌باشد. مواد و روش کار: فرآیند شکل‌گیری تصویر میکرو سی‌تی به صورت عددی در MATLAB شبیه سازی و با استفاده از اسکنر LOTUS-NDT اعتبارسنجی شد و سپس کیفیت تصاویر حاصل از فانتوم‌های عددی طراحی شده در شرایط مختلف ولتاژ و فیلتراسیون طیف، بررسی شد. برای بررسی کیفیت تصویر از پارامترهایی مثل نسبت کنتراست به نویز و رزولوشن (MTF) و شاخصی تعریف شده از ترکیب این دو استفاده شد. در شبیه‌سازی، سینوگرام فانتوم‌ها در فضای ضریب تضعیف بدست آمد. برای افزودن نویز با استفاده از رابطه‌ی بیر-لامبر سینوگرام بر حسب شدت به دست آمد و نویز پوآسون همراه با ضرایبی به منظور تطبیق دقیق‌تر با واقعیت اضافه شد. در نهایت از سینوگرام‌های نویزی لگاریتم طبیعی گرفته شد تا دوباره به فضای ضریب تضعیف بازگردد. سپس با بازسازی پروجکشن‌ها، تصویر به دست آمد. در نهایت کیفیت تصاویر با استفاده از تعریف شاخصی جدید متشکل از MTF ،CNR و kVp سنجیده شد. نتایج و بحث: برای بافت چربی-کبد در صورت استفاده از فیلتر آلومینیومی ضخامت ۲ میلی‌متر در ولتاژ ۷۰ کیلوولت و در صورت استفاده از فیلتر مس ضخامت ۰۵/۰ و ولتاژ ۶۰ بهترین کیفیت تصویر را ارائه می‌هند. اگر بار کاری دستگاه و یا میزان دز مهم باشد، ۰۵/۰ میلی‌متر مس ترجیح داده می‌شود. در مورد بافت‌های آب-ماهیچه فیلتر ۱ میلی‌متری آلومینیوم در ولتاژ ۷۰ بهینه است و اگر فیلتر مس به کار رود فیلتر ۰۵/۰ میلی‌متری در کنار ولتاژ ۷۰ مناسبترین است. شاخص برای این دو پروتکل تقریبا یک مقدار است. در مورد بافت ریه-ماهیچه فیلتر ۱ میلی‌متری آلومینیوم در ولتاژ ۹۰ بهینه است و اگر فیلتر مس به کار رود فیلتر ۰۵/۰ میلی‌متری در کنار ولتاژ ۸۰ مناسبترین است. شاخص برای پروتکل اول ۰۶/۲۴۱ و برای پروتکل دوم ۸۸/۲۴۵ است. مورد دوم در ولتاژ پایینتر با شاخص بالاتر ترجیح داده می‌شود.در مورد بافت استخوانی کورتیکال و اسفنجی، فیلتر ۴ میلی‌متری آلومینیوم و همچنین فیلتر ۲/۰ میلی‌متری مس در کنار ولتاژ ۱۰۰ مناسب است. با توجه به اینکه ولتاژ یکسان است ولی شاخص در حضور فیلتر مس بالاتر است فیلتر مسی پیشنهاد می‌شود. در مورد مینا و عاج دندان بهترین پروتکل در حضور فیلتر ۱ میلی‌متری آلومینیوم و ولتاژ ۱۱۰ و همچنین فیلتر ۱/۰ میلی‌متری مس با ولتاژ ۱۰۰ است. شاخص در حضور مس پایینتر است اما اگر بار کاری دستگاه مهمتر باشد تا کیفیت تصویر، می‌توان فیلتر مسی را انتخاب کرد، اما در کل فیلترهای آلومینیومی کیفیت تصویر بهتری را ارائه می‌دهند.

TOPICAL NAME USED AS SUBJECT

Entry Element
پالایه‌های برقی
Entry Element
Electric filters
a11
a11
میکرو سی‌ تی
پرتوی ایکس
کیفیت تصویر
فیلتر

PERSONAL NAME - PRIMARY RESPONSIBILITY

Relator Code
، پدیدآور
محمودی، ندا

PERSONAL NAME - SECONDARY RESPONSIBILITY

Relator Code
، استاد راهنما
قدیری هروانی، حسین

CORPORATE BODY NAME - SECONDARY RESPONSIBILITY

Entry Element
دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی

ORIGINATING SOURCE

Country
ایران
Date of Transaction
20221204

LOCATION AND CALL NUMBER

Call Number
۲۳۴۳ف

DATA NOT CONVERTED FROM SOURCE FORMAT

Tag of the Source Format Field
دانشگاه علوم پزشکی تهران، کتابخانه دانشکده پزشکی

p

TF
92029

a
Y

Proposal/Bug Report

Warning! Enter The Information Carefully
Send Cancel
This website is managed by Dar Al-Hadith Scientific-Cultural Institute and Computer Research Center of Islamic Sciences (also known as Noor)
Libraries are responsible for the validity of information, and the spiritual rights of information are reserved for them
Best Searcher - The 5th Digital Media Festival