• Home
  • Advanced Search
  • Directory of Libraries
  • About lib.ir
  • Contact Us
  • History

عنوان
ادراک فطری از دیدگاه علامه طباطبایی (ره)

پدید آورنده
رضا اکبریان، غلامعلی مقدم

موضوع
فطرت;ادراکات فطری;علامه طباطبایی;آثار فطرت;وجود مقید;فطرت;

رده

کتابخانه
Virtual Library (Digital) Alphabet

محل استقرار
استان: Tehran ـ شهر: Tehran

Virtual Library (Digital) Alphabet

تماس با کتابخانه : 95119260-021

TITLE AND STATEMENT OF RESPONSIBILITY

Title Proper
ادراک فطری از دیدگاه علامه طباطبایی (ره)
First Statement of Responsibility
رضا اکبریان، غلامعلی مقدم

SUMMARY OR ABSTRACT

Text of Note
فطرت از مسائل مطرح در هستی شناسی فلسفی و مبنای جهت گیری انسان در ادراک و گرایش اوست که اثبات یا انکار آن آثار و لوازم وجودی و معرفتی زیادی در پی دارد.در تبیین ادراکات فطری، گستره و آثار آن، دیدگاههای مختلفی ارائه شده است، عده ای ادراکات و گرایشات فطری را بطور کلی انکار کرده و عده ای آنرا پذیرفته اند. در میان معتقدان نیز تبیین یکسانی از فطرت موجود نیست، در این مقاله دیدگاه خاص علامه طباطبایی در وجود شناسی ادراک فطری، مبانی فلسفی و آثار آن را از دیدگاه ایشان تبیین کرده و نشان داده ایم که علامه بر اساس مبانی و نگرش خاص فلسفی خود، دیدگاهی نو در این مساله ارائه کرده و ادراک فطری را به نحو وجودی محض، متفاوت با سایر سیستم های رایج فلسفی، و بدون نیاز به مبانی آنها، تبیین می کند، در جانب سلبی معنای فطرت نه عقلگرایی مطلق به معنای ادارکات ذاتی فطری (که در فلسفه امثال دکارت آمده) و نه اومانیسم مطلق به معنای خالی بودن ذات انسان از هر گونه جهت گیری گرایشی و ادراکی می باشد. و از حیث اثباتی ادراک وجود مقید خود است که عین تعلق و ربط و وابستگی به وجود مطلق است و انسان به محض ادراک وجود مقید خود، به تقدم وجود مطلق در دار هستی و آثار گسترده و البته دارای مراتب این ادراک اذعان و اعتراف می نماید.

TOPICAL NAME USED AS SUBJECT

Entry Element
فطرت;ادراکات فطری;علامه طباطبایی;آثار فطرت;وجود مقید;فطرت;

ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS

Uniform Resource Identifier
 مطالعه متن کتاب 

مقاله;

Proposal/Bug Report

Warning! Enter The Information Carefully
Send Cancel
This website is managed by Dar Al-Hadith Scientific-Cultural Institute and Computer Research Center of Islamic Sciences (also known as Noor)
Libraries are responsible for the validity of information, and the spiritual rights of information are reserved for them
Best Searcher - The 5th Digital Media Festival