عنوان فارسی: تاملی بر رویکرد و روش فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی (عنوان عربی: نظرات فی اتجاه و منهج فلسفة التعلیم و التربیة الإسلامیة فی کتاب مدخل إلی فلسفة التعلیم والتربیة فی الجمهوریة الإسلامیة فی ایران)
First Statement of Responsibility
لطیفی علی
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
مشاهده متن پژوهش حاضر به طرح ملاحظاتی انتقادی درباره مباحث دو فصل نخست از جلد اول کتاب «درآمدی بر فلسفه تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران»، نوشته دکتر خسرو باقری می پردازد. مولف این کتاب در فصل نخست، به طرح سه رویکرد به فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و تبیین ویژگی های آنها پرداخته و با برشمردن برخی نقاط ضعف دو رویکرد نخست، رویکرد سوم را به عنوان رویکرد مختار خود در کتاب برگزیده است. فصل دوم کتاب نیز به بحث از سه روش: (1) تحلیل و تفسیر مفهومی، (2) استنتاج به صورت قیاس عملی، و (3) تحلیل (شبه) استعلایی اختصاص دارد.ملاحظات انتقادی پیرامون مطالب فصل اول، در بخش نخست مقاله و در دو عنوان «ملاحظات عام و بنیادین» و «ملاحظات موردی و محتوایی» ذکر شده است. انتقادات وارد به فصل دوم نیز در بخش دوم مقاله و در ذیل سه عنوان «ملاحظات عام و بنیادین»، «ملاحظات موردی و محتوایی ناظر به هر یک از روش ها» و «ملاحظاتی درباره کاربرد روش ها در دیگر فصول کتاب» نظم یافته اند.
TOPICAL NAME USED AS SUBJECT
Entry Element
تحلیل مفهومی;فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی;خسرو باقری;روش شناسی پژوهش تربیتی;تحلیل شبه استعلایی;فلسفه التعلیم والتربیة الإسلامیة;منهجیة البحث التربوی;القیاس العملی;التحلیل المفهومی;التحلیل شبه الإستعلائی;قیاس عملی;