/ از: شمس الدین محمد بن کمال الدین مشهور به خواجه حافظ.
.PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC
Date of Publication, Distribution, etc.
۸۵۸ق.
PHYSICAL DESCRIPTION
Dimensions
ربعی. ۱۲*۱۸سم. ۲۱۷گ. ۱۰ بیت در متن و ۱۱ در حاشیه.
GENERAL NOTES
Text of Note
چند صفحه متن آخر کتاب نیز مشتمل اشعاری از سعدی و دیگران است.
NOTES PERTAINING TO PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Text of Note
به خط نویسندهای که نیز شاعر بوده و در ص ۴۳۱ یک فرد از اشعار خود را به خط نستعلیق نگاشته و از خود نام نبرده.
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
تزئینات نسخه:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
Text of Note
نستعلیق.
Text of Note
پشت صفحه نخستین ترنجی است مینایی که در چهار طرف آن چهار بادام طلائی رسم شده و بر هر یک از آنها نام یکی از کتابهای نام برده نوشته شده و در میان ترنج عبارتی با طلا به خط ثلث نگارش شده بود ولی از میان رفته و فقط کلمه السلامه آن خوانده میشود. در آغاز دیوان و گلشن راز که در صفحه اول میباشند دو سر سوره ظریف مینائی که با طلا نقاشی گردیده موجود و جمله دیوان حافظ و گلشن راز هر یک با خط کوفی بر یکی از آنها نگارش یافته و تمام صفحات مجدول به طلاست.
Text of Note
سمرقندی.
Text of Note
تیماجی.
NOTE RELATING TO THE COPY IN HAND
2
Text of Note
در حاشیه برگهای این نسخه از دیوان حافظ کتابهای زیرین به خط همین نویسنده ۱. گلشن راز از ص ۱-۸۴، ۲. کنز الرموز ۸۴-۱۰۲، ۳. عشق نامه عراقی ۱۰۲-۲۳۰ و در همین فصل به معرفی آنها خواهیم پرداخت و پس از اتمام عشق نامه نیز همین نویسنده بر حاشیه برگهای دیگر دیوان غزلیات و اشعاری از خواجو کمال، سعدی، همام تبریزی، سامان، حسن خسرو، عراقی، عطار، جلال الدین رومی، قاسم انوار، جلال، عصمت، نعمت الله ولی، عماد فقیه شاهی، بایسنقر، ناصر، حمدی و غیر از اینها نگاشته.
PROVENANCE NOTE
1
Text of Note
یادداشتی از سردار معظم خراسانی مالک اخیر نسخه به خط وی نیز در این صفحه است.
EXTERNAL INDEXES/ABSTRACTS/REFERENCES NOTE
Name of source
ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه ۱۴۸۹-۱۴۹۰.
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
نگارنده مجموعهای مرکب از نظم و نثر که در ۷۸۶ق. نگارش یافته در این کتابخانه از نظر گذرانیده و گمان نزدیک به یقین دارد که منشی و نگارنده آن خواجه حافظ میباشد و در این فهرست معرفی کامل از آن خواهد نمود.
Text of Note
مشتمل بر غزلیات (ص ۱-۳۹۶) و قطعات (ص ۳۹۶-۴۱۰) و ساقینامه (ص ۴۱۰-۴۲۰) و رباعیات (ص ۴۲۰-۴۲۸) حافظ میباشد و در ح ۴۳۰۰ بیت است و شماره غزلیات هر یک از حروف تهجی بر حسب قوافی این است: الف ۱۱، ب ۳، ت ۷۸، ث ۱، ج ۱، ح ۱، خ ۱، د ۱۵۱، ر ۸، (یک برگ از غزلیات ردیف راء افتاده است - میان ص ۲۱۱-۲۱۲) ز ۹، س ۶، ش ۲۰، ص ۱، ض ۱، ط ۱، ظ ۱، ع ۳، غ ۱، ف ۱، ق ۲، ک ۳، از آخر غزلیات حرف کاف و اول حرف لام برگهایی از نسخه افتاده - میان ص ۲۵۵-۲۵۶)، و ل ۲، م ۶۸ (از آخر غزلیات حرف میم نیز افتاده - میان ص ۲۹۹-۳۰۰)، ن ۱۷ (این ردیف نیز افتاده دارد - میان ۳۲۷-۳۲۸)، و ۱۱، ه ۸ (این حرف نیز افتاده دارد - ص ۳۳۹-۳۴۰) و ی ۵۷ (نیز از غزلیات این حرف هم بخشی افتاده - میان ۳۵۱-۳۵۲).
Text of Note
تاریخ نگارش در ص ۴۳۲ میباشد.
ALSO BOUND WITH THIS VOLUME
Title
عشق نامه عراقی
Author
/ فخرالدین ابراهیم بن شهریار همدانی متخلص به عراقی.