GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
1
1
1
2
Text of Note
آغازه: یوم دوشنبه شروع شد یوم ۱۰ ذالقعده الحرام ۱۳۴۱. التماس دعا که انشاءالله عاقبت بخیر باشیم و ممات بر حسب آل محمد(ص) باشد. در هر حال بنده را فراموش نخواهید کرد وقت ذکر مصیبت خامس آل عبا. راقم حایری. (ص۲۱۶).
Text of Note
توضیحات آغازه: گرچه این آغازه را نوشته اما در ص۲۳۹ نیز به تاریخ قدیمیتر ۱۳۴۰ به قلم حایری برمیخوریم.
Text of Note
مادرش لیلا با علی گفتا... زین سفر بگذری...
Text of Note
مرثیه حضرت رسول: شورشی اندر جهان برپاست شور محشر است.
NOTES PERTAINING TO PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Text of Note
در صفحات ۲۱۶، ۲۳۹، ۲۷۱، ۳۱۸، ۳۲۶ به نام کاتب اصلی برمیخوریم. همچنین به خط کاتب دیگر مراثی معدودی در این جنگ نوشته شده که یکی از آنها تاریخ سوم جمادی الثانی ۱۳۳۹ و نهم جمادی الثانی ۱۳۴۰ را دارد، و کاتب سومی به نام علیاصغر بلورفروش در تاریخ ۱۳۳۸ از خوانندگان التماس دعا نموده است که حایری بیاض را به سفارش او نوشته است.
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
تزئینات متن:
رنگ مرکب:
تزئینات جلد:
Text of Note
بخش عمده این بیاض و تمام سه بیاض بعدی معرفی شده در این فهرست به خط خاصی مابین نسخ و کوفی مغربی نوشته شده که دارای ویژگیهای خاصی است که در کمتر نمونهای دیده شده و آن را از نظر رسمالخطی جالبتوجه میکند، از جمله سرکشهای کاف به صورت نیمدایره کوچکی است، و دوایر حروف حالت شکسته و مثلثی شکل دارد، نقطههای دوتایی به شکل هفت کوچکی است، و حرف ر شبیه ی و حرف ز شبیه ذ و در پایان کلمات ت به صوره ة نوشته شده است، الفها و لامها از حد معمول بلندتر نوشته شده، همچنین یای نشانه اضافه در اکثر موارد به کلمه بعدی وصل شده است و برخی دندانهها به الف و یا لام شباهت دارد، مد الفها با یک نقطه مشخص شده و تصحیف در نقطهگذاری حروف آن فراوان دیده میشود؛ او عطف نیز در بسیار از مواضع حذف گردیده است. غلط در املای کلمات هم کم نیست؛ گویی کاتب به زبان فارسی تسلط کافی نداشته و از روی نسخه هم نمینوشته یعنی از شنیده به کاغذ منتقل مینموده یا شاید هم تعمد داشته در مواضعی رمزگونه بنویسد، به هرحال جا دارد در قالب یک پژوهش نسخهشناسانه به آن پرداخته شود و یا علاقمندان به طراحی حروف نگاهی به این نسخه و سه نسخه بعدی بیندازند.
Text of Note
برخی نشانها به شنگرف.
Text of Note
مشکی.
Text of Note
چرم قهوهای سوخته.
PROVENANCE NOTE
1
Text of Note
مالک نسخه: احتمالا حایری این بیاض را مثل نسخه بعدی برای میرزا علیاصغر بلورفروش - که به خط او نیز چند مرثیه در این بیاض موجود است - نوشته است.
EXTERNAL INDEXES/ABSTRACTS/REFERENCES NOTE
Name of source
ماخذ فهرست: جلد ۱/ ۴۷، صفحه ۱۴۳-۱۴۵.
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
مرثیههایی در مصیبت حضرت رسول، امام علی، حضرت زهرا، امام حسن، امام سجاد، امام صادق، امام کاظم، حضرت رضا، و اهل بیت و یاران امام حسین(ع) از مرثیهسرایان مختلف از جمله ذاکر (ص۵)، شیدا (ص۱۲)، ریاض (ص۳۵)، عاصی (ص۱۲۳و ۴۸)، صالحی (ص۵۹)، خائف (ص۸۵)، صامت (ص۹۵)، سرخوش (ص۱۰۰)، عائذ (ص۱۱۱ و ۱۱۵)، صامت (ص۱۲۹)، احمد (ص۱۵۵)، نادب (ص۱۵۰)، سماک (ص۱۵۳)، فائق (۱۵۸)، مذنب (ص۱۹۵)، محبی (ص۲۰۴)، سراج (ص۲۱۶)، مجرم (ص۲۴۶)، خادم (ص۲۶۶).