صفحات مجدول و بر دو صفحه در اول و چند صفحه در آخر و در میان نسخه پس از تاریخ نام برده بالا اشخاص متعددی مطالبی نوشتهاند.
Text of Note
فرنگی.
Text of Note
تیماجی.
NOTE RELATING TO THE COPY IN HAND
1
Text of Note
در پارهای از صفحات که سفید بوده چون ص ۱۶ و ۱۶۶-۱۷۳ و ص ۴۸۳-۴۸۶ اسماعیل شاملو و مهدی عراقی از خود و قاآنی و شعرای دیگر ابیاتی بر این مجموعه به سالهای ۱۲۹۹ و ۱۳۰۴ق. افزودهاند. پیش از شروع به نگارش اصل نسخه در ص ۳ و ۴ دو مجلس صورت دارد که هر یک تمام عرض و صفحه را فراگرفته و شبیه ۲۸ نفر از شعرا که قبلا ذکر شده، بر آنها کشیده شده، در ص ۱۵ نیز در یک صفحه شبیه حضرت پیغمبر اکرم (ص) در هنگام رفتن به معراج میباشد و در ص ۱۷۴ شبیه همام تبریزی در هنگام نصیحت به جوانی نیکو منظر به مناسبت غزلی که این بیت مطلع او است: ما میرویم و داده ترا یادگار دل/ مشکل بود حکایت دل زینهار دل نیز کشیده شده، از لحاظ صنعت نقاشی چندان ارزشی ندارد.
EXTERNAL INDEXES/ABSTRACTS/REFERENCES NOTE
Name of source
ماخذ فهرست: مجلد دوم، صفحه ۱۴۳۱.
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
این تذکره منتخبی از اشعار شعرایی میباشد که زیر این سطرها نام آنها را یاد مینمائیم. گردآورنده در جایی تصریح یا اشارهای به نام خود ننموده و تقریبا شامل ۱۶۰۰۰ بیت از غزلیات و قصائد و رباعیات ۲۷ شاعر است که بیشتر آنها از مشاهیر شعرا و اهل عرفان بودهاند. نام شعرایی که اشعار آنها در این تذکره ثبت شده به ترتیب این است: ۱. احمد جامی ص ۱-۱۶. ۲. عطار ص ۱۶. ۳. مولوی (منتخب از دیوان شمس) ص ۷۱. ۴. سعدی ص ۱۴۲. ۵. همام ص ۱۷۴. ۶. اوحدی ص ۱۸۲. ۷. عراقی ص ۲۲۲. ۸. امیر حسینی ص ۲۶۹. ۹. عماد ص ۲۸۶. ۱۰. حافظ ص ۲۹۸. ۱۱. عالم ص ۳۲۶. ۱۲. خواجو ص ۳۳۲. ۱۳. حسن دهلوی ص ۳۴۹. ۱۴. نژادی ص ۳۷۱. ۱۵. سلمان ساوجی ص ۳۷۷. ۱۶. امیر خسرو دهلوی ص ۳۹۰. ۱۷. عبید زاکانی ص ۴۰۰. ۱۸. جلال عضد ص ۴۰۳. ۱۹. ناصر ص ۴۰۹. ۲۰. زینی ص ۴۲۹. ۲۱. عصامی ص ۴۳۲. ۲۲. محبی ص ۴۳۶. ۲۳. بساطی ص ۴۴۴. ۲۴. شاهی ص ۴۵۹. ۲۵. قدیمی ص ۴۷۳. ۲۶. جدیدی ص ۴۷۵. ۲۷. عارفی ص ۴۷۶-۴۸۲.
Text of Note
در دو مجلس نقاشی که در ابتدای نسخه میباشد یکی از شعرا به نام «مطلع الشعرا» نامیده و در فهرستی که از شعرای این مجموعه نیز در اول نسخه میباشد چنین شاعری نام برده شده ولی در نسخه اشعاری از او نیست و در کتب تذکره و سیر بدین نام تاکنون بر نخوردهام.