GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
1
2
3
Text of Note
نحمدک یا من اطلع فی فلک الهدایه... و بعد فیقول اقل الخلائق محمد... هذه الحدیقه الثالثه و الاربعون من کتابنا الموسوم به حدائق الصالحین... املیتها مع وفور الملال لتوزع البال و اختلال الاحوال... .
Text of Note
... تم تالیف الحدیقه الهلالیه و... ویتلوها بعون الله الحدیقه الصومیه و هی شرح دعائه عند دخول شهر رمضان و اتفق الفراغ منها فی الجانب الغربی من دارالسلام بغداد، لمشهد المقدس... و کان افتتاح تالیفها بمحروسه قزوین حرمت عن کید الحادسین.
Text of Note
قد اتفق الفراغ من تسوید هذه الحدیقه الهلالیه یوم الخمیس من العشر الاخیر من رمضان المبارک سنه خمس و تسعین بعد الالف من الهجره النبویه المصطفویه و کتب فی بلده اصفهان صانها عن الحدثان.
NOTES PERTAINING TO PUBLICATION, DISTRIBUTION, ETC.
Text of Note
در پایان این ش رقم کاتب (بدون تصریح به نام کاتب) دیده میشود و حاکی از آن است که در اصفهان به تاریخ ۱۰۹۵ق. کتابت شده.
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
تزئینات متن:
نوع کاغذ:
تزئینات جلد:
Text of Note
نسخ.
Text of Note
عناوین و عبارات- یا اشعار تازی در سراسر دفتر شنگرف است و به نظر میرسد از یک نویسنده است اما با دو قلم تمام صفحات دارای جداول سه خطی با قلم مشکی و قرمز و منطقه به قلم قرمز است.
Text of Note
اصفهانی.
Text of Note
تیماجی مهر قرمز رنگ.
NOTE RELATING TO THE COPY IN HAND
1
Text of Note
این دفتر در دست شاهزاده فاضل قاجار عبدالعلی میرزا پسر حاج فرهاد میرزا که عبدی تخلص داشته، بوده و یادداشتهای متعددی از او بر برگهای اضافی موجود در اول دفتر و بر پشت آخرین برگ دیده میشود و او خود فهرست رسالههای موجود در آن را به طور دقیق با ذکر شماره صفحه نوشته و تنها شماره اخیر را که ناقص بوده در فهرست یاد نکرده. وی در کنار برخی از رسالهها نظراتی نیز ابراز داشته و از آن جمله در کنار رساله اشتراک وجود (در فهرست: رساله در تحقیق معنی وجود) از مولی رجبعلی تبریزی، عبدالعلی میرزا مولف را «متکلم هیج ندان» و رساله اشتراک او را «غالبا نامربوط» خوانده است.
PROVENANCE NOTE
1
3
Text of Note
در نخستین برگ دفتر تملک میرزا محمدابراهیم مورخ ۱۱۹۷ق. دیده میشود.
Text of Note
مهر بیضی «عبده سید رضی موسوی» مورخ ۱۱۹۰ق. دیده میشود.
این کتاب بخشی از شرح کاملی است بر صحیفه به نام حدائق الصالحین که شیخ بهائی در دست تالیف داشته و شرح هریک از دعاها را نامی خاص گذارده که با «حدیقه» آغاز میگردد به گواهی و این موجود بیشتر دعاهای صحیفه را به همین شیوه شرح کرده و اما شیخ بهائی در همین حدیقه هلالیه، از حدیقه صوفیه و حدیقه اخلاقیه (در شرح دعاء مکارم از اخلاق از صحیفه) یاد کرده است و خود آن را حدیقه ۴۳ از حدائق الصالحین خوانده (زیرا شرح دعاء ۴۳ صحیفه است) وی این شرح را در قزوین آغاز کرده و در کاظمین پایان داده.