GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
1
2
Text of Note
بسمله، الحمدلله منیر الثواقب الدواره حول الارض بتدبیره و مدیر الکواکب... اما بعد فیقول الفقیر... هذه حواش اتفقت منی... .
Text of Note
... سمت القبله عن الجنوب الی الغرب سبعا و عشرین درجه تحقق عن تالیفه... من هجره سید الانام فالحمد.
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
تزئینات جلد:
Text of Note
نستعلیق.
Text of Note
مقوایی با روکش گالینگور آبی، گوشهها و عطف تیماج قهوهای عطف عقددار فرسوده.
NOTE RELATING TO THE COPY IN HAND
1
2
1
Text of Note
نسخه در عصر صدرالدین حسینی، مولف رساله دوم، نگاشته شده.
Text of Note
نسخه حواشی زیادی از صدرالدین حسینی دارد با عنوان «منه ایده الله تعالی»، حاشیه را محمد علی بن مرادعلی طالقانی با اصلش در تاریخ ۱۱ ربیع الاول ۱۱۰۱ق مقابله کرده، پس از تغییراتی که مصنف - دام ظله - داده بوده (معلوم میشود مولف تا سال ۱۱۰۱ق زنده بوده)، این کار را طالقانی برای سید نجیب زکیالمعی محمدهادی حسینی رشتی انجام داده که مطالعه کرده و به مضمونش عمل کند.
Text of Note
روی ص ۱۵۱ (بین دو کتاب) یادداشتی است مهم بدین مضمون: «در سنه احدی و ثمانین و خمسمائه (۵۸۱) بماه رجب هفت کوکب سیاره در سوم درجه میزان بر یک دقیقه مجتمع شدند و این اولین قران بود در مثلثه هوایی با قران جمیع کواکب، منجمان حکم کردند که در تمامت ربع مسکون از آسیب طوفان باد اثر آبادانی نماند بلکه کوهها خراب شود و زیر زمینها حفر کردند تا ایشان را از طوفان باد پناه باشد و چون هنگام قران وقت پدر (؟ بذر) بود و اعتدال خریفی اتفاقا چندان باد نبود که غله پاک کنند و در آن سال از بیبادی غلها تمام پاک نشد و در روز حکم چراغی بر سر مناره بردند باد آن را ننشاند و تا شب سوخت و در این صورت حدیث (من صدق منجما فقد کذب بما نزل علی محمد). ظهوری هر چه تمامتر یافت. بزرگی در این معنی گفت: گفت انوری که از سبب بادهای سخت/ ویران شود عمارت خرگه نیر بربری (؟)/ در روز حکم او نوزیدست هیچ باد/ یا مرسل الریاح تو دانی و انوری»
EXTERNAL INDEXES/ABSTRACTS/REFERENCES NOTE
Name of source
ماخذ فهرست: جلد ۴۵، صفحه ۳۰.
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
شرحی است بر تشریح الافلاک شیخ بهایی که ابتدا عبارات او را با عنوان «قوله» نقل میکند و سپس شرح میدهد. تاریخ تالیف این شرح شب عاشورای سال ۱۰۸۳ق بوده است.