نجمالدین دبیران شرح مفصلی بر این کتاب به نام المنصص نگاشته که نسخه کاملی از آن در این کتابخانه جزء مجموعه طباطبایی به ش ۸۵۶ و نسخه دیگری در ملک به ش ۱۱۱۹ وجود دارد. اثیرالدین ابهری (م) حواشی بر این کتاب دارد که حاج خلیفه از آن نام میبرد و حاشیه بر ملخص به ش ۱۵۳۷۶ در این کتابخانه وجود دارد که شاید همین حاشیه ابهری باشد.
GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
1
2
Text of Note
بسمله اما بعد حمد من یستحق الحمد لوجوب وجوده و یستوجب الشکر لکمال جوده... ان کتابنا هذا یشتمل علی ملخص ابحاث المتقدمین و محصل آراء الاولین... .
Text of Note
... اما القول بالمختار مع القول ینفی الحسن و القبح و انه یقال لایسال عما یفعل و هو الحق المبین و الدین المتین ولیکن هذا آخر کلامنا فی هذه المساله و به تم الکتاب.
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
تزئینات متن:
تزئینات جلد:
نوع کاغذ:
Text of Note
نسخ.
Text of Note
عناوین به شنگرف.
Text of Note
تیماج قرمز.
Text of Note
سمرقندی.
NOTE RELATING TO THE COPY IN HAND
2
1
Text of Note
نسخهای است تصحیح شده و استدراک سقطات و بدل نسخهها در حواشی صفحات وجود دارد و گواهی تصحیح و مقابله نیز در ذیل نسخه با این عبارت دیده میشود: «قابلت هذه النسخه ثلاث مرات و صححتها بقدر الامکان و الله اعلم».
Text of Note
بر پشت برگ آغاز، نام کتاب به خط همان کاتب دیده میشود؛ در ذیل نسخه یادداشتی است گویا از فرهاد میرزا حاکی از تردید در اینکه تاریخ کتابت نسخه ۶۱۵ است یا ۶۲۵ق.
PROVENANCE NOTE
1
Text of Note
تملک سلیمان بن عبدالله و عبدالحسین بن حسین الحسینی و یادداشتهای پراکنده بر همان صفحه وجود دارد.
در منطق و فلسفه بخش منطق مشتمل بر یک مقدمه و دو جمله و بخش حکمت در سه کتاب ۱. امور عامه ۲. جواهر و اعراض ۳. علم الهی. وی در توصیف کتابش گوید: «ان کتابنا هذا یشتمل علی ملخص ابحاث المتقدمین و محصل آراء الاولین مع زیادات نفیسه من قبلنا». مولف تفصیل مطالب را به کتاب دیگرش با تعبیر «کتابنا الکبیر» احاله میکند. نسخ دیگری از این کتاب در کتابخانههای ملی، دانشگاه تهران و ملک وجود دارد که همه آنها نواقصی دارد و این نسخه نسخهای کامل است که از همه نسخه یاد شده کهنتر است و چند سالی بعد از درگذشت مولف کتابت شده.