/ از: محمد بن ناصرالحق بن سعدالحق بن محمد حسینی کاظمی، نوربخش (سده ۱۰ق)
مشخصات ظاهری
نام خاص و کميت اثر
۲۷پ - ۳۶پ
ابعاد
؛قطع: یک، ۱۵۲، یک برگ، ۴/۱۲*۸/۱۸، سطور و اندازهها مختلف.
يادداشت کلی
متن يادداشت
نوشته شده در سال ۹۶۲ق.
یادداشتهای کلی مربوط به اطلاعات توصیفی
آغاز، انجام، انجامه
1
آغاز، انجام، انجامه
2
متن يادداشت
بسمله. شروع در ایراد مراد نمودن و نقاب حجاب و خفا از چهره شاهد مقصود گشودن. سایل درهای دلهای فیض بخش محمد بن ناصرالحق بن سعدالحق بن محمد الحسینی الکاظمی الملقب بنوربخش او صله الله الی منتهی اقاصی المرام... معروض ضمایر خورشید مآثر از باب (کذا؛ ارباب) دین و دولت و مرفوع خواطر دریا مقاطر اصحاب ملک و ملت.
متن يادداشت
انجام موجود: سلطان امامزاده معلی مکان علیه و علی آبائه صلوات الله الملک المنان متقارب ممان (؟) حانوت حدادی به ساحت و طاق کیوان رواقش بسان ایوان سپهر منقش به نقوش زرفام مهرپرور است.
یادداشتهای مربوط به نشر، بخش و غیره
متن يادداشت
نوشته شده به چندین خط طی قرون ۱۱ تا ۱۳ق.
یادداشتهای مربوط به مشخصات ظاهری اثر
مشخصات ظاهری
نوع خط:
مشخصات ظاهری
تزئینات متن:
مشخصات ظاهری
تزئینات نسخه:
مشخصات ظاهری
رکابه نویسی:
مشخصات ظاهری
نوع کاغذ:
مشخصات ظاهری
تزئینات جلد:
متن يادداشت
نسخ و نستعلیق و تحریری.
متن يادداشت
عناوین و نشانیها مشکی.
متن يادداشت
سطور چلیپا و معمولی.
متن يادداشت
دارد.
متن يادداشت
نباتی و نخودی آهار مهره.
متن يادداشت
گالینگور سبز، عطف و گوشهها میشن عنابی. قطر: ۹/۱.
یادداشتهای مربوط به نسخه موجود
خصوصیات نسخه موجود
1
خصوصیات نسخه موجود
2
متن يادداشت
در برگ آغازین مجموعه فهرست مطالب جنگ به صورت مختصر آمده است.
متن يادداشت
در حاشیه برگ ۱۳۹پ علامت سه نقطه شک.
یادداشت منشاء
تملک و سجع مهر
1
متن يادداشت
خریداری از سید محمد مشکوه در خرداد ۱۳۴۴ش.
یادداشتهای مربوط به نمایه ها، چکیده ها و منابع اثر
يادداشت هاي مربوط به نمايه ها، چکيده ها و منابع
ماخذ فهرست: جلد ۱/۲۹، صفحه ۱۷۵-۱۷۶.
یادداشتهای مربوط به خلاصه یا چکیده
متن يادداشت
شرح مناقب و فضائل محمد بن علی بن عبیدالله بن احمد شعرانی نواده امام محمدباقر (ع) و بقعه او در یزد که به متولی بارگاه او نعمه الله باقی حسینی تقدیم شده است.
متن يادداشت
در مقدمه اشاره میکند که منظور او از تالیف این کتاب بیشتر ذکر مسائلی است که پس از تالیف تاریخ جعفری جعفر بن محمد حسینی یزدی (سده ۹ق) روی داده؛ یعنی از سال ۸۴۵ق به بعد: «تا زمانی که شهباز بلند پرواز روح پرفتوحش... به ذروه علیین و سدره المنتهی خلد برین سیران و طیران نمود روضه منور و مرقد معطرش مطاف خلق عالم و کعبه حاجات اولاد آدم گردیده و یک از دوستان صادق و مخلصان موافق در آستان مبارک پاسبان آن فلک آشیان... از تاسیس بقاع الخیرات و ترصیص مراسم دیگر خدمات به منصه ظهور رسیده، چنان چه مجملی از آن به ارقام حقایق انجام اسلاف مورخان زمان بر الواح سوابق اوان مرقوم رقم املا گردیده و در تاریخ جعفری که تا اواخر شهور سنه خمس و اربعین و ثمانمائه هجریه - که پنج سال قبل از غروب... شاهرخ سلطان بن تیمور گورگان سمت تحریر یافته - شمهای از آن به درجه بیان رسیده و دیگر عمارات و بقاع الخیرات جدیدی که بعد از آن مضاف و ملحق به عمارات و بقاع الخیرات قدیمی شده، معلوم نشد که بیان هیچ مورخی بیان آن نموده باشد و تفاصیل حالات و وقایعی که بعد از آن علی التوالی دست داده مفهوم نگردیده... بنابراین حالات و مبنی بر این مقدمات لازم نمود که تذکره للااحباء و تبصره للاصدقاء رساله جامعهای محتوی بر تفصیلات این حالات و مقاله نافعه منطوی بر مفصلات این مقالات بر الواح بیان و اوراق صحایف اوان نگارد».
متن يادداشت
تنظیم شده در ۵ صحیفه:
متن يادداشت
صحیفه اول: در ذکر خصایص احوال و سیران و مناقب و نسب شریف آن زبده صحیفه امانی و آمال علیه و علی آبایه صلوات الله الملک المتعال.
متن يادداشت
صحیفه دوم: در ذکر اعقاب ظاهر الانساب طاهر الاحساب آن ثمره شجره ولایت و شجره ثمره هدایت و انتمای آن به جمعی از سادات سعادت نشان که از ابتداء امهات این اوان آمد.
متن يادداشت
صحیفه سوم: در ذکر مزار فایض الانوار آن مطاع عامه احرار و مطاف کافه ابرار علیه و علی آبائه صلوات الله الملک الغفار و سایر مزارات و بقاع الخیرات و عمارات متصله بدان از مسجد و مدرسه و مضیفه و غیر آن و سایبان آن و ابنیه متعالی بیان.
متن يادداشت
صحیفه چهارم: در ذکر اوقاف آن مزار ملایک مطاف و... (یک کلمه ناخوانا) ان الذین هم وقعو علی مواقف الاحسان و ایمای به ذکر شروط و مستولیان.
متن يادداشت
صحیفه پنجم: در بیان تجدیدات و تعمیرات و قرار جمع موقوفات و نظام و نسق و رواج و رونق این سرکار خجسته آثار که درین ایام فرخنده فرجام که از شهور اواخر و اواخر شهور سنه اثنین و ستین و تسعمایه هجریه نبویه موافق به تشقان ئیل سنه اربع و خمسین و ثمنین مایه است به درجاتتر میرسیده و مقبول ارباب کمال و پسندیده اصحاب جلال گردیده.