کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی شیخ بهایی در سال ۱۳۶۸ به منظور تأمین منابع اطلاعاتی مورد نیاز محققان، تأسیس شد. این کتابخانه پاسخگوی نیازهای علمی پژوهشگران حوزه علمیه مشهد و همچنین مراجعان دانشگاهی از اساتید و دانشجویان و پژوهشگران می باشد.
پایگاه اطلاع رسانی پژوهشکده تهیه و انتشار اخبار پژوهشکده اطلاع رسانی فعالیت های علمی پژوهشی اعضای هیأت علمی، اخبار مربوط به گروه های پژوهشی، کرسی ها، نشست ها، نشریات پژوهشکده و ... را برعهده دارد.
این کتابخانه دارای مجموعه غنی از کتب در زمینه های مختلف علوم اسلامی و انسانی است که پژوهشگران، اساتید، طلاب و دانشجویان برای استفاده از کتب موجود به این بخش مراجعه کرده و از منابع موجود استفاده می کنند. در حال حاضر با بیش از ۶۰,۰۰۰ جلد کتب فارسی ، عربی و لاتین، مجموعه ای غنی از منابع را در حوزه علوم انسانی و اسلامی را در بر دارد که براساس رده بندی کنگره نگهداری و دسترسی به آن به صورت قفسه باز می باشد.
اهداف كتابخانه:
1- تهیه، حفاظت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات آثار مکتوب و دیجیتال در زمینه علوم اسلامی و علوم انسانی
2- رفع نیازهای علمی- پژوهشی پژوهشگران حوزه علمیه خراسان و مراکز دانشگاهی
سالن مطالعه
این بخش پاسخگوی طلاب و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی و مراجعین خواهر و برادر می باشد و مجهز به اینترنت و نرم افزارهای علوم اسلامی و منابع دیجیتالی می باشد.
امکانات:
ظرفیت پذیرش: 50 نفر
دارای سیستم های رایانه ای مجهز به اینترنت و منابع پژوهشی دیجیتال
دسترسی به منابع مخزن کتابخانه
بخش نشریات
بخش نشریات کتابخانه با هدف نگهداری و ارائه خدمات مربوط به نشریات چاپی یکی دیگر از بخش های فعال کتابخانه می باشد که در سال ۱۳۷۳ شروع به کار کرد. این بخش شامل نشریات مجازی (نورمگز و مگ ایران)، آرشیوی از نشریات گذشته نگر و همچنین نشریات جاری در قالب روزنامه ماهنامه، فصلنامه در زمینه های تخصصی و عمومی شامل موضوعات قرآن، حدیث، فقه و فلسفه، کلام، تاریخ و ... می باشد. تعداد نشریات آرشیو بالغ بر ۸۲۱ عنوان می باشد .
پورتال کتابخانه دیجیتال (www.dtelib.ir)
پورتال کتابخانه دیجیتال با هدف تسهیل دسترسی به منابع و اطلاعات موردنیاز پژوهشگران بیش از 20۰۰۰ جلد کتاب تمام متن در موضوعات مختلف علوم اسلامی به ویژه کتب تخصصی ادیان، فرق و مذاهب را در بر دارد.
بخش خدمات فنی
در این بخش تاکنون بیش ۶۰,۰۰۰ جلد کتاب فهرست شده است. همچنین اسکن جلد کتاب ها و ورود اطلاعات فهرست مندرجات کتاب در نرم افزار پارس آذرخش بر عهده این بخش است.
واحد فناوری اطلاعات
بخش فن آوری اطلاعات در کتابخانه ها به منظور افزایش سرعت، کیفیت، قابلیت ها، امکان دسترسی و ایجاد یکپارچگی در اطلاعات، کاهش نیروی انسانی و ایجاد ارزش افزوده، وظیفه ارائه برخی خدمات کتابخانه ای همچون سازماندهی و گردآوری منابع دیجیتال، خدمات مرجع و اطلاع رسانی منابع دیجیتال را برعهده دارد.
خدمات:
1- ارائه خدمات سفارش مدرك از طریق پست الكترونيك
۲- ارائه دسترسی به بیش از ۳۵۰ نرم افزار علوم اسلامی و انسانی
۳- ارائه دسترسی به 20000جلد کتاب دیجیتال
همچنین تمامی فعالیت های اطلاع رسانی پژوهشکده اسلام تمدنی در فضای مجازی در این واحد انجام می شود.
ساعت کار کتابخانه
شنبه تا چهارشنبه 8 الی 20
پنجشنبه ها 8 الی 19