/عباس بن اسمعیل بن علی بن معصوم القزوینی معروف به کیوان
؛ سید حسن حشمتی لاهیجانی
طهران
: [بی نا]
، ۱۳۵۰ق.
ق
۱۷۱، ۲۸ ص.
:راده؛ جدول
؛قطع: ۲۲ سم.
عربی-- فارسی
آغاز:
انجام:
آغاز: مجمل احوال کیوان مترجم القران و مفسره فارسیا و عربیا و مولف الکتب العلمیـه بلغة العرب و الفرس و هو الواعظ المعروف بایران الحاج الشیخ عباس علی الواعط القزوینی و لما ...ص (۱۳) الکنز الخامس من کتاب کنوز الفرائد و سمی خصوص هذا الکبر بثمرالحیوة بسمله، سبحانک یا مصدر الوجود و یا مثابـ العود منک البذء و الیل الانهار...
انجام: ... به آرامگاه آرام بخش رساند یا آنکه همان مجازاتها را حکم حقیقت بخشد و مجال خود باقی گذارد قد تم ما نقل من کتاب استوار و سینطبع انشاالله.
انجامه: کتبه الاحقر العاصی سیّد حسن حشمتی لاهیجانی.
نوع و درجه خط:
نوع کاغذ:
نستعلیق.
فرنگی
کنوز الفوائد
الکنز الخامس.
در ابتدای کتاب در صفحه اول کتاب های مطبوع از کیوان آمده است؛ فهرست مطالب در دو صفحه در انتهای نسخه.
شیخ عباس علی واعظ قزوینی وی از نوادگان شاه عباس صفوی و دارای نفوذ فراوان در خانقاهها و از جمله پشتیبانان بزرگ زبان فارسی (تألیف کتب مذهبی علاوه بر زبان عربی به زبان فارسی وترجمه قرآن به زبان فارسی) در دوران افول فرهنگی قاجار بود. وی که هرگز نتوانست یک مذهب را به عنوان مذهب خود ارائه دهد (پس از ۸۰ روز مباحثه دربارهٔ برتری اسلام و مذهب شیعه دوازده امامی با معتقدان دیگر ادیان و مذاهب، عزلت گزید)،پیشوای میلیونها شیعه (شیعه خانقاهی نه حوزوی) در آن روز گار بود.کیوان در نجف نزد میرزای شیرازی و آیتالله حاج میرزا حبیبالله رشتی و آیتالله حاج شیخ زین العابدین مازندرانی درس گرفت و از طریق اخباری و اصولی اجازه اجتهاد گرفت. کتاب (کنوز الفرائد) یکی از تالیفات او میباشد که در چهارگنج آن را تألیف کرده ، گنج پنجم افزوده و نام آن را ثمره الحیوة نام نهاده اند که ثمره الحیوه صفحه (۱۳- ۱۵۶) دارای ۵۰ فریده و هر فریده را با کلماتی مخصوص آورده که از سایر کلمات متمایز میشود.فریده اول فریده حیرتیه ، فریده دوم در زیبایی جهان آفرینش و ... و دیگر کنزهای کتاب شامل تفسیر ۱-فواتح السور از صفحه ( ۱۵۶- ۱۶۲) ۲- سوالات الشعر ابن سینا صفحه (۱۶۲ - ۱۷۱)،۳- اخرین کنز عصمت کیوان از صفحه ( ۲-۱۷) مکرر و میباشد. در ابتدای نسخه از صفحه ( ۱- ۱۲) احوال کیوان و صفحات اخر کتاب (۱۷- ۲۸)مقدمه کتاب استوار از همین نویسنده آمده است.
ثبت ۱۳۸۶۰۵: از مجموعه کتب اهدائی مرحوم یحیی مهدوی؛ ثبت ۸۵۸۹۷: از مجموعه کتب اهدائی مرحوم علی اصغر حکمت